«Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας» μας καθηλώνει στον Ιανό Αθήνας

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 στο IANOS CAFE, oι εκδόσεις Μετρονόμος και ο ΙΑΝΟS θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Mαρίας Μπιλλήρη, «Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων «Μακρυγιάννη» Αναστασία Τσάκωνα και η ποιήτρια Βέρα Βασιλείου-Πέτσα.
Αφήγηση: Χρήστος Παλαμήδης
Τραγούδι: Νάσια Ιακώβου
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Θα υπάρξουν διαδραστικά παιχνίδια με μικρούς και μεγάλους και εκπλήξεις για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το «Αληθινό παραμύθι της Μαρίας» είναι μια ονειρεμένη πλοήγηση στη μαγεία της ζωγραφικής. Ένα παραμύθι που ξετυλίγεται στον όμορφο κόσμο των χρωμάτων, αλλά και των πραγμάτων που μας περιβάλλουν και που το παιδί μαθαίνει αβίαστα, σταδιακά και ευχάριστα να παρατηρεί, να εκτιμά, να απολαμβάνει.

Δοσμένο μ’ ένα καταπληκτικό αφηγηματικό λόγο, πλαισιωμένο κι επενδυμένο με μουσικές μελωδίες εξαίρετης σύνθεσης και συναρπαστικής εκτέλεσης, καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, προκαλώντας καταιγισμό συναισθημάτων και πνευματικών απολαύσεων.

Δε θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο βιβλίο, που να προσεγγίζει με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές - και μάλιστα διαθεματικά - από πλευράς μεθοδολογίας και περιεχομένου, τη διδασκαλία του μαθήματος της ζωγραφικής και των εικαστικών στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Κωνσταντίνος Εμμ. Μηνέττος
Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος
Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

IANOS
Σταδίου 24,Αθήνα,
τηλ. 210- 32 17 810, www.ianos.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210- 32 17 810

Διεύθυνση: 

IANOS Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/03/2017 - 12:00