Ο χιονάνθρωπος που δε ήθελε να λιώσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

"Ο χιονάνθρωπος που δε ήθελε να λιώσει" θα «επισκεφθεί» τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Η νηπιαγωγός Ελένη Τάτσιου θα κάνει τις λέξεις παιχνίδια και εικόνες και θα πλασιώσει την αφήγηση του παραμυθιού με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δημιουργίες.

 
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του προγράμματος αφήγησης, παραμυθιών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και  πρώτης σχολικής ηλικίας με γενικό τίτλο «Παραμυθοκαμώματα» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ Ι. Ρέντη. Στόχος του προγράμματος είναι η  εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και το χώρο της βιβλιοθήκης, η καλλιέργεια της φαντασίας τους και η ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης.
 
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
 
Τα παραµύθια του βιβλίου αυτού είναι παλιά και αγαπηµένα.Κυκλοφόρησαν για πρώτη φόρα το 1982 από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις και µε τη βοήθεια της υπέροχης εικονογράφησης της Διατσέντας Παρίση το βιβλίο αµέσως έγινε αγαπητό σε µικρούς και µεγάλους. Ακολούθησαν επανεκδόσεις από τις Εκδόσεις Δελφίνι και τις Εκδόσεις Πατάκη. Το 2007, τα παραµύθια αυτά αποφάσισα να τα εντάξω σε µια ενιαία σύνθεση – έτσι για να τα ανανεώσω. Το βιβλίο που γεννήθηκε από αυτή µου την απόφαση είναι το «Έξι φίλοι κι ένα δώρο», στο οποίο τις µαυρόασπρες εικόνες τις έχει ζωγραφίσει η Λίλα Καλογερή και απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δηµοτικού. Τώρα ο χιονάνθρωπος και οι άλλοι ήρωες των παραµυθιών της συλλογής κυκλοφορούν και στην αρχική τους µορφή για να συναντήσουν, όπως παλιά, και τους πιο µικρούς τους φίλους, τα παιδιά των νηπιαγωγείων.  
 
Για παιδιά 4- 6 ετών
 
 
 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώσεις συμμετοχής στο: - https://goo.gl/forms/k7cPSpDXZNdjRKzU2
 
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Δευτέρα- Παρασκευή 13.30-20.00
τηλ. 210 4838374

Διεύθυνση: 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ,Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο 1ος όροφος)

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/01/2017 - από τις 11:00 έως τις 12:30