Οι Μαγικοί Επιστήμονες επιστρέφουν στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Dream Works, που «κρύβεται» πίσω από τους «Μαγικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» και το «Εργοστάσιο Σοκολάτας», σας παρουσιάζουν τους «Μαγικούς Επιστήμονες». Η παράσταση που ενθουσίασε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη για λίγες μόνο παραστάσεις από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 18.15. 

 
Λίγα λόγια για το έργο
 
Ήταν μεσάνυχτα... Μόλις η καμπάνα χτύπησε για δωδέκατη φορά, πυκνός μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από τη χαραμάδα της πόρτας του μυστικού υπόγειου εργαστηρίου. Ποιος ξέρει τι σκάρωσαν πάλι ο πασίγνωστος φυσικοχημικός Βιτριόλης Βραχυκύκλωμας, γνωστός και ως “Τρομερός επιστήμων ΒουΒου”, και ο φοβερός βοηθός του Φουσκάλιος Μπουρμπουλήθρας με το χαϊδευτικό “Φουμπου”. Ανέλαβαν πάλι κάποια μυστική αποστολή;
 
Μήπως ανακάλυψαν κανένα καινούριο χημικό στοιχείο; Ή μήπως βρήκαν τρόπο να πετάξουν αερόστατο χωρίς αέρα; 
 
Ο τρομερός ΒουΒού και ο φοβερός Φουμπού τελικά αποφάσισαν να σας αποκαλύψουν όλα τα “εκρηκτικά” μυστικά τους. Και πού ξέρετε... αν είστε τυχεροί μπορεί και να σας ξεναγήσουν στο μυστικό σκοτεινό υπόγειο εργαστήριο τους.
 
 
Οι «Μαγικοι Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των διαδραστικών θεματικών προγραμμάτων. Ο Βουβού και ο Φουμπού έρχονται από 1 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σοφούλη για να μεταφέρουν στους θεατές με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, έννοιες όπως αυτές που διδάσκονται στην σχολική ύλη της Φυσικής, της Βιολογίας και της Χημείας, οι οποίες παίρνουν ζωή μπροστά στα μάτια όλων και εξηγούνται με απλό, διασκεδαστικό αλλά και «εκρηκτικό» τρόπο.
 
Τα κείμενα και όλο το επιστημονικό πρόγραμμα είναι εκπαιδευτικά σχεδιασμένο και δομημένο στην διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Dr. Αστροφυσικής και επιστημονικό συνεργάτη του «Ιδρύματος Ευγενίδου» κ. Γιάννη Κοντογιάννη.
 
Ο κάθε μικρός θεατής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής…  εξερευνά, ανακαλύπτει, μαθαίνει και ερμηνεύει περίεργα, αλλά και καθημερινά φαινόμενα. Τα πειράματα που πραγματοποιούνται επί σκηνής είναι απόλυτα ασφαλή, εντυπωσιακά και πρωτότυπα. 
 
 
Συντελεστές 
Κείμενο: Άκυς Μητσούλης 
Σκηνοθεσία:Παυλίνα Χαρέλα, 
Μουσική: Γιάννης Αυγερινός, 
Στίχοι τραγουδιών: Πατρούλα Χριστοδούλου,
Μουσική τραγουδιών: Χάρης Γκατζόφλιας
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη 
Σχεδιασμός επιστημονικού προγράμματος: Γιάννης Κοντογιάννης 
Φωτισμοί – Ήχος: Ανέστης Ατακτίδης 
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη – Dream Workers 
Παίζουν: Μάριος Κωνσταντίνου  Χρήστος Γκουτσίδης, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (διπλή διανομή)
 
 
 
 
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 
 
Κάθε Σάββατο  στις 6.15 μ.μ.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
 
Γενική είσοδος 8€ (Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του. )
 
Πληροφορίες – κρατήσεις: 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου
 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες – κρατήσεις:
τηλ. 2310 423 925 & www.theatrosofouli.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος 8€ (Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του. )

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/01/2017 - 18:15
21/01/2017 - 18:15
28/01/2017 - 18:15
04/02/2017 - 18:15