Μια μέρα για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, μια ξεχωριστή μέρα με πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.Ταξιδεύουμε στον κόσμο μαζί με την πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου φτιάχνοντας τα δικά μας εικαστικά έργα. Στη συνέχεια, φοράμε τα μουστάκια μας και ακολουθούμε τον Ορέστη τον ποντικό σε μια περιπλάνηση στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας... διαφορετική από τις συνηθισμένες!

Εσείς θα λείπετε;
 

Τι έχει το πρόγραμμα της Κυριακής;

-         Το ταξίδι του κάρβουνου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου
Από που προέρχεται η πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου; Πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι της για να φτάσει στο Γκάζι;
Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του λιθάνθρακα. Ταξιδεύουν παρέα με το κάρβουνο, εμπνέονται από τις περιπέτειές του και χρησιμοποιώντας το φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά έργα.
 
Απευθύνεται σε:  Παιδιά 5-11 ετών και τους γονείς τους
 
Ημερομηνία:  13 Νοεμβρίου
Ώρα: 11.00-12.00
 
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/ ενήλικας + παιδί
 
-         Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι
Διαδραστική ξενάγηση
Θέλεις να τρυπώσεις στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Να ανακαλύψεις μέσα από τη ματιά ενός ποντικού το Γκάζι και τη νεότερη ιστορία της Αθήνας;

Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε έναν... παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό, ο οποίος θυμάται και μας διηγείται την ιστορία του. Μέσα από τις αναμνήσεις του γνωρίζουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου στο χρόνο και μια νέα οπτική της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ακούμε μαζί του τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, μυρίζουμε με τη δυνατή του μύτη το φωταέριο και βλέπουμε μέσα από τα μικρά του μάτια τα κτίρια να αποκαλύπτονται πελώρια μπροστά μας...

Απευθύνεται σε:  Παιδιά 8 και ενήλικες ως... 108 ετών
 
Ημερομηνία:  13 Νοεμβρίου
Ώρα: 12.00-13.15
 
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/ άτομο, 7 ευρώ/ ενήλικας + παιδί
 
*Η διαδραστική ξενάγηση «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι» είναι σχεδιασμένη με άξονα τις τεχνικές του museum theatre. Μέσα από το θέατρο και εικαστικές παρεμβάσεις, η ιστορική πληροφορία προσφέρεται με ευφάνταστο και κωμικό τρόπο στον επισκέπτη του Μουσείου. 
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

 
*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:
2130109325, 2130109300
gasmuseum@athens-technopolis.gr
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εργαστηρίων «Δημιουργική Μάθηση-Σαββατοκύριακα» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο, πατήστε εδώ.

Διεύθυνση: 

Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/11/2016 - από τις 11:00 έως τις 13:00