Ο μισοκοκοράκος

Ένας κόκορας που, από τη φύση του, είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό, μαζί μ’ έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Μαζί τους ζει και μια κότα που, επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Η οποία, από την άλλη, δεν καλοβλέπει τον κόκορα, τον θεωρεί άχρηστο και, παρά τη διαφωνία του γέρου, επιμένει να τον διώξουν.

Έτσι ο μισοκοκοράκος θα καταλήξει μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος, παίρνει το δρόμο της επιστροφής.

Και εδώ αρχίζει η περιπέτειά του...
• Η ιστορία ανήκει στον κύκλο των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. 
Σκοπός σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

διάρκεια: 60’
για όλες τις ηλικίες (η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού)
 
Οι κούκλες των παραστάσεων είναι μαρότες, είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Κάθε κούκλα είναι μοναδική, με πρόσωπα και άκρα γλυπτά, από ξυλοπολτό.    Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους, ενώ τα άκρα τους με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων κάθε χαρακτήρα.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία!!!

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης
Φωτισμοί-τεχνική επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: George Enescu, Γιώργος Παυλάκος
Φωτογραφία: Τόλης Μαστρόκαλος

Έκπληξη!!!
Πριν από την παράσταση τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση κούκλας που λειτουργεί στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο μας.
Κούκλες και σκηνικά από παραστάσεις του "Εργαστήρι Μαιρηβή" και εκπαιδευτικά προγράμματα, σας περιμένουν και σας δίνουν τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με την τέχνη του  κουκλοθέατρου!!!  

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις: 2105222181 - 6942420062

Διεύθυνση: 

«Εργαστήρι Μαιρηβή»,Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/11/2016 - 12:00
20/11/2016 - 12:00