Ήταν και δεν ήταν…το Κουντουνάκι, η Μερμήγκω, το Ρεπάνι.

Δραματοποιημένη αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών με συνοδεία τραγουδιών και μουσικής, για παιδιά 3-6 ετών, από την Γιάννα και την Λίζα Μαμακούκα.Η αφήγηση ξετυλίγεται σαν πολύχρωμη κορδέλα παίζει με τους νεαρούς θεατές με πράματα και θαύματα που ζωντανεύουν!


Ο Πόντος, η Κάτω Ιταλία και η Κύθνος μας χάρισαν τρία παραμύθια για μικρά-μικρά παιδιά. Με αφήγηση και  εμψύχωση αντικειμένων, με τραγούδι, μουσική και ήχους η Γιάννα και η Λίζα Μαμακούκα προσκαλούν τα παιδιά να συμμετέχουν στο δρώμενο με μιμήσεις ζώων και αντικειμένων, με τραγούδι και άλλα παραμυθο-θαυμαστά!
Όσο για τους μεγάλους, για να παίξουν κι αυτοί μαζί μας, ας βρουν την απάντηση στα τρία μαγικά αινίγματα που «ανοίγουν» τα τρία παραμύθια μας:

Είναι ένα πραγματάκι που όλο σκούζει. Τι είναι;
Έχω έναν αφέντη που όλα τα κατατόπια του σπιτιού τα ξέρει. Ποιός είναι;
Κόκκινο είμαι, ντομάτα δεν είμαι, ουρά έχω, ποντικούλης δεν είμαι. Τι είμαι;

Καλήν Αντάμωση λοιπόν!

Ερμηνεία: Γιάννα Μαμακούκα
Μουσική επιμέλεια: Λίζα Μαμακούκα

Η Ιωάννα Μαμακούκα είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές θεατρικές σπουδές στη Γαλλία. Είναι θεατρολόγος (με ειδικότητα στο θεατρικό παιχνίδι), ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, κλόουν, κουκλοθέατρου, μιμικής, μουσικού θεάτρου και μάσκας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διευθύνει πολλά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Από το 2005 έχει δημιουργήσει θεάματα για παιδιά σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη: «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου», «Έρωτας έρωτας» «Ούτε εγώ ήμουν εκεί …», «Ο κυνηγός και τα πετειναράκια», «Φοβάσαι τη σκιά σου», «Καροτοπάντζαρο», «Ήταν και δεν ήταν». Οι παραστάσεις παίζονται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, θέατρα και σε πολλούς άλλους χώρους.

Η διάρκεια του δρώμενου είναι 30΄

Παρακαλείστε να προσέλθετε στο χώρο του εργαστηρίου 5-10 λεπτά πριν την έναρξη του δρώμενου και όχι νωρίτερα. Η αναμονή κουράζει τα παιδιά αυτών των ηλικιών.

Στην αίθουσα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εργαστηρίου δεν επιτρέπονται τα υποδήματα, θα σας παρακαλούσαμε οι συνοδοί να έχουν μεριμνήσει να προμηθευτούν καλτσάκια για τα παιδιά.

Ο γονέας/συνοδός δεν χρεώνεται για την είσοδο και παραμονή του στο χώρο του εργαστηρίου.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5

Τρόποι επικοινωνίας: 

Συμμετοχές/κρατήσεις θέσεων, έως Παρασκευή 21/10, με δήλωση προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο γονέα/συνοδού) καθώς και αριθμό παιδιών, στο τηλέφωνο 6944778263.

Διεύθυνση: 

Art2art, Παπάφη 149,Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
1ος Όροφος

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής 6€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/10/2016 - από τις 18:00 έως τις 18:30