Ποδηλατοπορεία στο Μεσολόγγι για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Την 22 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε την μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και θίγουμε κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων μέσα στην πόλη μας. Απώτερος σκοπός μας η γιορτή αυτή να συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο σε μια ποδηλατούπολη με ασφαλής ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους και υποδομές».

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που στόχο έχει την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε όλη την Ευρώπη θα προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο αλλά και το περπάτημα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στις πόλεις.
Ανάμεσα στις Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία είναι και το Μεσολόγγι.


Στα πλαίσια αυτής της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» οι Saltsinistas, οιΠοδηλάτες Μεσολογγίου, οι ΔΡΟΜΕΙΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς και ομάδες διοργανώνουν ποδηλατοπορεία στο κέντρο της πόλης.

Στόχος μας είναι να δράσουμε όλοι μαζί όχι μόνο για να ενισχύσουμε την πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία αλλά για να μεταδώσουμε σε όλους το όραμα για μια πόλη φιλική προς τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, μια πόλη με μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Στο Μεσολόγγι , παρόλο που μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, δεν υπάρχει κανένα ίχνος ποδηλατοδρόμου ή δικτύου ποδηλατοδρόμων. Το ίδιο πρόβλημα της έλλειψης ασφαλών υποδομών για μετακίνηση πέραν του αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν και οι δρομείς αλλά και τα ΑΜΕΑ καθιστώντας την μετακίνηση τους σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνη.


Την 22 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε την μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και θίγουμε κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων μέσα στην πόλη μας. Απώτερος σκοπός μας η γιορτή αυτή να συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο σε μια ποδηλατούπολη με ασφαλής ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους και υποδομές.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Συγκέντρωση κα έναρξη της ποδηλατοβόλτας από την Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη (Κεντρική Πλατεία). Μέσω της Χαριλάου Τρικούπη κατευθυνόμαστε προς την οδό Κύπρου, την οποία θα διασχίσουμε για να φτάσουμε στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Από το Λιμάνι Μεσολογγίου, μέσω της Περιμετρικής της Κλείσοβας οδηγούμαστε στην Σπύρου Μουστακλή (Κεντρικός δρόμος). Από τον κεντρικό δρόμο φτάνουμε στον Κήπο Των Ηρώων και από εκεί μέσω της Λόρδου Βύρωνος επιστρέφουμε στην Κεντρική πλατεία.

Διοργάνωση: Ποδηλάτες ΜεσολογγίουSaltsinistasΔΡΟΜΕΙΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Μέρος Συγκέντρωσης: Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2016 - 12:30