Οι γονείς ρωτούν οι ειδικοί απαντούν στο AVENUE

Τελειώνοντας τις ευχάριστες δραστηριότητες και τα δώρα για τους μικρούς του φίλους, το AVENUE συνεχίζει με άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.



Επειδή το AVENUE είναι πάντα κοντά στους γονείς… οι ομιλίες «Οι γονείς ρωτούν οι ειδικοί απαντούν» σε συνεργασία με το infokids.gr,  ξεκινούν και πάλι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ με θέμα «Η σωστή διατροφή του μαθητή για το χτίσιμο ενός γερού σκελετού». Ομιλήτρια: Η δρ. Αμαλία Τσαγκάρη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  ΚΑΤ (με την υποστήριξη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ www.osteocare.gr).

Μια υπέροχη φόρμα γυμναστικής SPRINT, προσφορά του καταστήματος Marasil, θα κληρωθεί σε όλους τους συμμετέχοντες και οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τη σοφή κουκουβάγια που θα τους υποδέχεται.  

Μια Παρασκευή κάθε μήνα, οι ειδικοί θα συναντιόνται με τους γονείς και θα συζητούν ελευθέρα μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν.  Η θεματολογία πολύ ενδιαφέρουσα για όλους!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 19:00

ΘΕΜΑ: «Η σωστή διατροφή του μαθητή για το χτίσιμο ενός γερού σκελετού»

Ομιλήτρια: Η δρ. Αμαλία Τσαγκάρη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  ΚΑΤ (με την υποστήριξη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ www.osteocare.gr )

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 19:00

ΘΕΜΑ: «Η σωστή σκελετική υγεία του μαθητή. Η σχολική τσάντα, το θρανίο, η άσκηση  και πώς επηρεάζουν τη σκολίωση. Μύθοι και αλήθειες»

Ομιλητής: Ο κ. Γιώργος Κελάλης, Χειρ. Ορθοπεδικός Σπονδυλικής Στήλης (με την υποστήριξη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ www.osteocare.gr )

Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 19:00

ΘΕΜΑ: «Τι σημαίνει Παιδικός Διαβήτης  και πώς μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν»

Ομιλήτρια: Η κα Σοφία Μανέα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη.

Ο νεανικός διαβήτης είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, στη συστηματική άθληση, στον προγραμματισμό και την εκπαίδευση. Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, ο νέος με διαβήτη διάγει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή εκμηδενίζοντας την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών.  O Νεανικός Διαβήτης μπορεί να γίνει ένας τεράστιος σύμμαχος ή ο μεγαλύτερος εχθρός αναλόγως του τρόπου μεταχείρισης του.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 19:00

ΘΕΜΑ: «Επικοινωνία δίχως βία.» Χρήσιμες οδηγίες για γονείς και δασκάλους για δημιουργική επικοινωνία με τα παιδιά και τους έφηβους.

Ομιλητής: Αντώνης Μπέρτος. Ψυχολόγος ΕΚΠΑ- ιδρυτής της «Αέρινης Πόλης», πρωτοπόρας ομάδας για τη συναισθηματική ανάπτυξη παιδιών εφήβων και ενηλίκων.

Θα γνωρίσουμε τη μη βίαιη φωνή επικοινωνίας, που ονομάζουμε φωνή της καμηλοπάρδαλης, η οποία μας προτρέπει: Ας σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι "ποιος φταίει?".  Ας παίξουμε ένα παιχνίδι που θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Γραφείο Πληροφοριών Τηλ: 210 6100901

Διεύθυνση: 

AVENUE, Κηφισίας 41-47,Μαρούσι

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/09/2016 - 19:00
07/10/2016 - 19:00
21/10/2016 - 19:00
04/11/2016 - 19:00
18/11/2016 - 19:00
02/12/2016 - 19:00