Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016 στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

Με δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα θα γιορτάσει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου.  Οι Διευθύνσεις Πρασίνου και Περιβάλλοντος έχουν διοργανώσει μια σειρά απο δράσεις με τη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών και εργαζομένων.

 
Πιο συγκεκριμένα στη Νίκαια (Βουλγαροκτόνου-Κρυστάλλη- Προμηθέως) και στον Αγ. Ι. Ρέντη (Πίνδου και Παρνασσού) στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν  περιβαλλοντικές εξορμήσεις  που θα συνοδεύονται με καθαρισμό και εξωραϊσμό των συγκεκριμένων χώρων.
 
Κάποια άλλα «βαφτίσια» θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στο Δημοτικό Κήπο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 6.30 τ’απογευμα.
 
Οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση γεωπόνου θα «βαφτίσουν» τα φυτά του κήπου τοποθετώντας ταμπέλες με την επιστημονική ονομασία των φυτών. Παράλληλα τα Προσκοπικά Συστήματα Νίκαιας- Ρέντη θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με παιχνίδια και η Ελληνική Εταιρεία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα ενημερώνει τους παρευρισκόμενους  για τους τομείς δράσης της.
 
 
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος  Ιωακειμίδης  τονίζει: 
 
«Επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των νεων παιδιών της πόλης μας απέναντι στην αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας. Γι’αυτό το λόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούμε δενδροφυτεύσεις με στόχο την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.Καθημερινά επιχειρούμε αισθητικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης μας, διασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας. Πιστεύουμε και προσπαθούμε με όραμα και μεράκι να καταστήσουμε την πόλη μας βιώσιμη και για τις μελλοντικές γενιές και ως προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται συστηματικά οι Διευθυνσεις Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου μας».
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Δημοτικό Κήπο Νίκαιας 
 

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/06/2016 - 09:30