3ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ELEPHANTASTICO»

o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο διάστημα από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένεται να φιλοξενήσει 50 εκδηλώσεις με συναυλίες, αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις κουκλοθέατρου, εργαστήρια κίνησης, θεάτρου και εικαστικών, προβολές ταινιών και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο ΟΛΘ, φορείς και Ινστιτούτα της πόλης συμπράττουν και δημιουργούν ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά και τους φίλους του.

Ξεχωριστής σημασίας για το φετινό φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή του Δήμου Λειψίας, αδελφοποιημένη πόλη, με το μουσικό σχήμα Juliane Wildes Band.

Το φετινό Elephantastico περιλαμβάνει αφιέρωμα στο παραμύθι «Μέρες παραμυθιών, θάματα και ξόρκια» από την Αction Art .Ένα διήμερο πολυσχιδές πρόγραμμα με εννέα παραστάσεις- αφηγήσεις, μια στρογγυλή τράπεζα ενηλίκων αλλά και εργαστήρια για γονείς και παιδιά, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Φωτογραφίας, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης όπως επίσης και στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα.

Μία ακόμη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ένταξη παραστάσεων, εργαστηρίων και δράσεων δομημένες έτσι ώστε να τις παρακολουθήσουν οι οικογένειες των προσφύγων παρέα με τα παιδιά τους.

Στο πρόγραμμα του φετινού Elephantastico περιλαμβάνονται ακόμη:

-Έντεκα δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, από το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ, με αφορμή το έτος Σαίξπηρ οι οποίες θα εκτείνονται από τη Ν. Παραλία έως και τη Βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

-Αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις για πρώτη φορά για μικρούς από την Open House σε ιστορικά κτήρια της πόλης (Casa Bianca, η Βίλλα Καπαντζή (ΜΙΕΤ), κτίριο της Ένωσης Συντακτών)

-Αφηγήσεις παραμυθιών αλλά και θέατρο σκιών από τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων

-Εργαστήριο γλυπτικής με πηλό από τη Χ.Α.Ν.Θ

-“Το αγόρι με τη βαλίτσα” του Μάικ Κένι και τα μυστικά της κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρου μέσα από ένα εργαστήριο από το ΚΘΒΕ

-Διήμερο εργαστήριο χορού από την Αναστασία Θεοφανίδου στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

-Παράσταση ζογγλερικών με φώτα led στις ομπρέλες του Ζογγολλόπουλου στη Ν. Παραλία από τον Rene Albert από τη Γερμανία

-Μουσικοχορευτική παράσταση “Η Μύγα η Τσακατούχα” από το θέατρο-Studio Ματριόσκα με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού έτους φιλίας 2016

-Βιωματικό εργαστήριο παραμυθιού από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

-Μεγάλος διαγωνισμός μεταξύ παιδιών και ενηλίκων με θέμα “Ποιός θα κάνει το μεγαλύτερο κουλούρι;” από τη Σβούρα στην Πλατεία Ναυαρίνου την Κυριακή το απόγευμα

-Δύο μικρής διάρκειας παραστάσεις χορογραφημένης ακροβατικής από τους Acrobuzz με τον Τέμο Εμινίδη να προηγείται, στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους της πόλης της Θεσσαλονίκης

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/05/2016 - 12:19
21/05/2016 - 12:19
22/05/2016 - 12:19