Πώς ένα σπίτι έγινε μουσείο;

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» και πραγματοποιεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρες 10:30 – 12:00, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς ένα σπίτι έγινε μουσείο;» για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 χρόνων.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα από συλλογές του Μουσείου, τα υλικά και τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που χαρακτηρίζουν το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, να εστιάσουν στις αλλαγές που χρειάστηκαν να γίνουν για να μεταμορφωθεί η κατοικία σε ένα παιδικό μουσείο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, από μια ομάδα νέων επιστημόνων με πρωτοβουλία της Σοφίας Ρωκ– Μελά, δασκάλας με ειδίκευση στην εκπαίδευση στα μουσεία. Eίναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ν.Π.Ι.Δ. που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Το 1994, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2103312995.

Διεύθυνση: 

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα

Πόλη: 

Κόστος: 

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/05/2016 - από τις 10:30 έως τις 12:00
28/05/2016 - από τις 10:30 έως τις 12:00
29/05/2016 - από τις 10:30 έως τις 12:00