Χελιδονίσματα στο Art2Art ( Θεσσαλονίκη)

Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού σε συνδυασμό με θεατρικό και μουσικοκινητικό παιχνίδι και χειροτεχνίες για παιδιά 3-6 ετών.

Πετάνε, πετάνε, πετάνε!
Όμορφα που είναι τα χελιδόνια.
Η άνοιξη έφτασε.
Στο κατώφλι των σπιτιών μας.
Στο κατώφλι των ματιών μας.
Πετάνε, πετάνε, πετάνε!
Όμορφα που είναι τα χελιδόνια.

Τα παιδιά παίζοντας θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια όπως το «Χελιδόνι μικρό» και το «Έρχονται τα χελιδόνια» αλλά και μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, γίνονται μια μεγάλη παρέα που καλοσωρίζει την Ανοιξη και τον ερχομό των χελιδονιών!

Mαθαίνουν για τα αποδημητικά πουλιά, τα είδη των χελιδονιών και πώς αυτά χτίζουν τις φωλιές τους. Παράλληλα μαθαίνουν πως όλοι πρέπει να φροντίζουν και να μην καταστρέφουν τις φωλιές που φτιάχνουν τα χελιδονάκια. Πώς είναι άραγε να φεύγει κάποιος και να αφήνει το σπίτι του, τους φίλους και τις συνήθειές του να πηγαίνει σε ένα ξένο τόπο και όταν ξαναγυρνά στην πατρίδα του το σπίτι του να μην είναι πια εκεί;

Με την αφήγηση του παραμυθιού «Όμορφα που είναι τα χελιδόνια», τα παιδιά εμπνέονται και με πολλή φαντασία κατασκευάζουν χελιδόνια και τη δική τους χελιδονοφωλιά που θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.

Συντονίζει η Μαρία Μαλεζά,

Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Στην αίθουσα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εργαστηρίου δεν επιτρέπονται τα υποδήματα, θα σας παρακαλούσαμε οι συνοδοί να έχουν μεριμνήσει να προμηθευτούν καλτσάκια για τα παιδιά.

 

 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ: 2310 911304

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων, έως Σάββατο 02/04, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο γονέα/συνοδού) καθώς και αριθμό παιδιών,  με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Διεύθυνση: 

Art2Art Παπάφη 149,Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη,1ος Όροφος

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% Φ.Π.Α. Οι γονείς/συνοδοί δεν χρεώνονται για την είσοδο και παραμονή τους στο χώρο του εργαστηρίου.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/04/2016 - από τις 11:30 έως τις 12:30