Κεφαλλονίτικο καρναβάλι 2016

Σύμφωνο Κεφιού Πόρου Αργοστολιού & Ληξουριού 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου Αργοστόλι στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30πμ

«Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού», (Α ́ΦΑΣΗ) Όλες οι ομάδες μας δείχνουν τις ικανότητες τους στον Χορό και λύνουν Γρίφους.... 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

 Σβορωνάτα στις 4.00μμ ο Π.Σ. Αγία Πελαγία διοργανώνει παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ, με χορό, διασκέδαση και εκπλήξεις. Τιμή εισόδου 3 Ευρώ μόνο για τους συνοδούς των παιδιών.

• Χιονάτα Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου & του νηπιαγωγείου διοργανώνουν Μασκέ Πάρτυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαυράτων

• Αγία Ειρήνη Η Καρναβαλική επιτροπή Ελειού Πρόννων διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτυ με μουσική, φαγητό και ποτό στην Αγροτολέσχη Αγ. Ειρήνης, στις 8.00μμ. Είσοδος 5€.

• Σκάλα Ο Π.Σ. ́ ́Πηνελόπη ́ ́ Σκάλας διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτυ στο B.B’ς Club στη Σκάλα. Ώρα έναρξης : 9.00μμ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου Αργοστόλι στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30πμ

«Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού», (Β ́ΦΑΣΗ) Όλες οι ομάδες παραλαμβάνουν τον Φάκελο με τις Ερωτήσεις, παρουσιάζουν την Παντομίμα τους & οι ομάδες των ΜΕΓΑΛΩΝ διαγωνίζονται σε Αθλήματα και Παιχνίδια με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

• Πάστρα στις 2.30μμ ο Π.Σ. Παλιόκαστρο Πάστρας διοργανώνει Αποκριάτικο Χορό, με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου–Λυκείου Πάστρας. Συμμετέχουν τα χορευτικά των συλλόγων ́ ́Πηνελόπη ́ ́ Σκάλας, Ιωάννης Φωκάς Ελειού & Πρόνησος Πόρου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του σχολείου.

Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου Αργοστόλι ... από τις 5.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με την χορηγία των επαγγελματιών της πόλης μας, σας περιμένει να τσικνίσουμε όλοι μαζί να σας κεράσει σουβλάκια και κρασί. Ο Σύλλογος «Βάλσαμος» θα φέρει... τα καζάνια του για να φτιάξει και να μοιράσει τα παραδοσιακά ρυζόγαλα. Θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Κρανιάς «ο Μπάλλος», «Λύκειο των Ελληνίδων» παράρτημα Αργοστολίου, Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος», «ΑΙΝΟΣ» Βλαχάτων, Ο Π.Σ. Πάστρας «Το Παλιόκαστρο» χορεύει τις παραδοσιακές Καντρίλιες Καθώς επίσης Καντρίλιες & Γαϊτανάκι θα χορέψουν τα παιδιά της ΣΤ ́ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

• Ληξούρι Στην Κεντρική πλατεία Ληξουρίου στις 5.00μμ συναυλία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Παρασκευή 4 Μαρτίου Αργοστόλι στην Ναυτική Σχολή Αργοστολίου στις 8.30μμ, Ο Π. Σ Κεφαλονιάς & Ιθάκης ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) διοργανώνουν παραδοσιακό Αποκριάτικο Γλέντι με ζωντανή μουσική, κρασί και σπιτικό φαγητό. Η ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ θα παρουσιάσει χορούς, τραγούδια και σατυρικά δρώμενα της Αποκριάς από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με την συμμετοχή όλων. Συμμετέχει ο Π.Σ. Σάμης ΑΙΓΙΑΛΟΣ.

• Πόρος στις 7.00μμ ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Πόρου διοργανώνει Μασκέ Πάρτυ στο Κοινοτικό Γραφείο Πόρου.

Σάββατο 5 Μαρτίου Αργοστόλι στο κέντρο Capitol στις 8.30μ.μ. Ετήσια Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Σωματείου «ΛΥΣΙΠΠΗ» (AHEPA), με μουσική και λαχειοφόρο αγορά.

Γενική είσοδος 20 € με φαγητό και ποτό. Τα έσοδα όπως πάντα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

• Βαλσαμάτα στις 9 μ.μ. Ο Π. Σ. «Ο Βάλσαμος» σας προσκαλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαλσαμάτων για παραδοσιακές Καντρίλιες και ζωντανή μουσική, με την ορχήστρα του Μάκη Παπά. Φαγητό και ποτό. Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!

 Ερισος στις 8.30μ.μ. Ο Π. Σ. «Φάρος» Ερίσου με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο Χορό του στο κέντρο Παλιξιάνι στα Κονιδαράτα με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική. 

Κυριακή 6 Μαρτίου Αργοστόλι στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30πμ «Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού», (Γ ́ΦΑΣΗ) ΜΙΚΡΟΙ & ΜΕΓΑΛΟΙ ζωγραφίζουμε Δράκους με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαρίνας Στελλάτου και οι ομάδες των ΜΙΚΡΩΝ διαγωνίζονται σε πέντε αθλητικές δραστηριότητες

• ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στον ΠΟΡΟ!!!

Η Καρναβαλική Επιτροπή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού Πρόννων σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διοργανώνουν:

Ώρα 12.00 μ.μ. Κεντρική πλατεία Πόρου. Το Παιχνίδι του Κρυμμένου

Ώρα 2.30 μ.μ. Κεντρική πλατεία Πόρου. Παρέλαση αρμάτων και μασκαράτων και πρώτη εμφάνιση του βασιλιά Καρνάβαλου, με την βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού στον Πόρο.

Προπομπός της παρέλασης η Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης». Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν Καντρίλιες από τον Π.Σ Πάστρας «Το Παλιόκαστρο» & από τον Π.Σ. Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος» & Γαϊτανάκι από το χορευτικό του Π.Σ. «ΑΙΝΟΣ» Βλαχάτων. Μουσικό ξεφάντωμα με την ορχήστρα του «Μάκη Παπά».

Κυριακή 6 Μαρτίου στις 3.00μμ Το Καρναβάλι των Μικρών στο Ληξούρι.

Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Ληξούρι στο κέντρο ΑΠΟΛΑΥΣΗ στις 9.00μμ Ρεμπέτικη Βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο. Είσοδος 5.00€. Τηλ κρατήσεων 26710.91691.

Παρασκευή 11 Μαρτίου Αργοστόλι στην Κεντρική Πλατεία στις 7.00μμ «Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού», (Δ ́ΦΑΣΗ). Όλες οι ομάδες παραδίδουν τους φακέλους με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις για...... ‘’δυνατά μυαλά’’ και συμμετέχουν στη βραδινή παρέλαση.

• στις 7.30μμ! Βραδινή Παρέλαση στο Αργοστόλι. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, μαζί με τη βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού στην βραδινή τους έξοδο με την συνοδεία των Φιλαρμονικών της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» και Σάμης «Θέμος Αμούργης», μαζορετών από τις σχολές χορού AJ Dance, Art & Style dance studio, & Α.Γ.Σ Επτανήσων, αρμάτων και μασκαράτων. Κοντά μας θα είναι το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου με ομάδα 100 και πλέον χορευτών. Χορεύουν Καντρίλιες & Γαϊτανάκι από τα παιδιά της ΣΤ ́ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου. Ζογκλέρ, Ξυλοπόδαροι και οι Ακροβάτες του Δρόμου και επίδειξη Break Dance. Μία Μεγάλη και Εντυπωσιακή Βραδινή Παρέλαση που θα ολοκληρωθεί με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά!!! Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τουςPergamondo Band.

• Μαυράτα Ο Π.Σ. Ιωάννης Φωκάς σας προσκαλεί σε Αποκριάτικο Πάρτυ Μασκέ στις 8.00μμ στο Κοινοτικό Κατ/μα Μαυράτων. Σας περιμένουμε με τσι μπαρμπούτες σας!!!

• Ληξούρι στις 9.00μμ Μουσική βραδιά με τον Παναγή Μπαρμπάτη και τη χορωδία Ληξουρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελλαπόρτας».

Ένα Ρεσιτάλ –Αφιέρωμα για το Ερωτικό τραγούδι στον Ελληνικό κινηματογράφο «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι».

Σάββατο 12 Μαρτίου ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ! Κεντρική Παρέλαση Καρναβαλιού στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στις 3.00μμ., ο Π.Σ. «ΑΙΝΟΣ» Βλαχάτων χορεύει τις παραδοσιακές Καντρίλιες.

Την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση θα ανοίξουν οι μαζορέτες από τις σχολές χορού Art & style dance studio & Α.Γ.Σ Επτανήσων, μαζί με την ομάδα κρουστών της Φιλαρμονικής Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς», θα σκορπίσουν χρώματα, μουσική, κέφι και κάθε τρέλα στην καρδιά της πόλης του Αργοστολιού καλωσορίζοντας άρματα και μασκαράτες, μικρούς & μεγάλους καρναβαλιστές από όλες τις δημοτικές ενότητες που θα μας οδηγήσουν στο αποκορύφωμα της φετινής Αποκριάς.

• Φαρακλάτα στις 8.30μμ στον ξενώνα της εκκλησίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «οι Φαρακλάδες» σας προσκαλεί να χορέψετε παραδοσιακές καντρίλιες και γαϊτανάκι με ζωντανή μουσική και πλούσια λαχειοφόρο αγορά.

Φαγητό, άφθονο κρασί και γλέντι μέχρι το πρωί... 

• Βαλσαμάτα στις 9.00μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Βάλσαμος» σας προσκαλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαλσαμάτων για παραδοσιακές Καντρίλιες και ζωντανή μουσική, με την ορχήστρα του Μάκη Παπά. Φαγητό και ποτό. Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!

• Ληξούρι Σάββατο 12 Μαρτίου Νυχτερινή Παρέλαση στο Ληξούρι.

• Αργοστόλι Κυριακή 13 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 11.00πμ «Τσίρκο Πασπαρτού...πάει παντού». Σπάνιοι και διαφορετικοί καλλιτέχνες της διασκέδασης ενώνουν τα ταλέντα τους προσκαλώντας σας σε μια παράσταση ψυχαγωγίας και εκπλήξεων. Ο κλόουν κομπέρ Kiko , μοναδικοί ζογκλέρ, ονειρικοί ακροβάτες και ξυλοπόδαροι, Face Painting & μαγικά κόλπα είναι αποφασισμένοι να χαρίσουν χαρά σε κάθε παιδί που θα συναντήσουν...! Το «Τσίρκο Πασπαρτού» σας εύχεται... Καλή διασκέδαση!

Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο

Στη συνέχεια να ετοιμαστούμε όλοι για την αποκριάτικη παρέλαση στο Ληξούρι.

Το ferry boat Αργοστόλι – Ληξούρι το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου θα μεταφέρει τους μεταμφιεσμένους δωρεάν από και προς Ληξούρι και από και προς Αργοστόλι

 Ληξούρι Κυριακή 13 Μαρτίου στις 3.00μμ Η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στο Ληξούρι. Μετά την παρέλαση στην πλατεία Ληξουρίου συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

 Μεγάλος Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Κεφαλονιάς. στο κέντρο ψυχαγωγίας «ΣΤΑΤΕΡΙ» από τις 9.30μμ. Αποκριάτικο Γλέντι και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας, με την 6μελή ορχήστρα του ΣΤΕΛΙΟΥ

Τιμή ανά άτομο 20€ με φαγητό και ποτό. Πληροφορίες - Είσοδος μόνο με κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 26710.25438 & 6972506198. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

 Αργοστόλι Αποκριάτικος Χορός του «Λυκείου των Ελληνίδων» παράρτημα Αργοστολίου στο κέντρο Capitol στο Φανάρι ώρα: 9.00μμ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο σατυρικό ποιητή Γεράσιμο Αυγουστάτο. Πλούσια λαχειοφόρος αγορά. Τιμή κατ’ άτομο 20€ (είσοδος, φαγητό, ποτό). Επιθυμητή η αποκριάτικη φορεσιά. Τηλέφωνα επικοινωνίας 26710.23513, 26710.28507,

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Μαρτίου 2016

Κατά τόπους στις δημοτικές ενότητες της Κεφαλονιάς.

 Σβορωνάτα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ``ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ`` διοργανώνει τα παραδοσιακά "Κούλουμα", σε κλειστή αίθουσα του εστιατορίου ΚΟΥΤΟΥΠΑΣ Paradise στα Σβορωνάτα. Όπως πάντα θα έχουμε σπιτικά νηστίσιμα φαγητά προς 5 ευρώ το πιάτο με δωρεάν κρασί, ζωντανή μουσική, την παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και πολύ κέφι. Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας.

 Σκάλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη» σας καλεί στην Κεντρική πλατεία από τις 12.00 το μεσημέρι. Πλούσιος μπουφές με νηστήσιμα και άφθονο κρασί. Χορός, Τραγούδι και πολύ κέφι. Πέταγμα χαρταετού στη παραλία της Σκάλας. Σας περιμένουμε όλους!!!

• Ληξούρι στην Κεντρική πλατεία, κουκιά, λαγάνες, χαλβάς κι όλα τα Σαρακοστιανά. Χύμα κατωησιάνικο κρασί θα ρέει άφθονο. Στις 11:00 π.μ. τα παιδιά της Χωροπούλας υποδέχονται τη Σαρακοστή με αποκριάτικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα

 Σάμη στις 12.30μ.μ. ...στην Παραλία της Σάμης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «ο Αιγιαλός» και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διοργανώνουν τα παραδοσιακά κούλουμα με πέταγμα χαρταετού στην παραλία της Σάμης. Ελάτε να σας κεράσουμε και να χορέψουμε τους παραδοσιακούς μας χορούς με ζωντανή ορχήστρα.

• Αγία Ευφημία στις 12 μ.μ. ...στην Παραλία της Αγίας Ευφημίας η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Πυλάρου σας προσκαλούν για ένα σαρακοστιανό κέρασμα με παραδοσιακούς μεζέδες, κρασί και μουσική. Πέταγμα χαρταετού στην παραλία της Αγίας Ευφημίας. 

Καλές Αποκριές & Καλή Σαρακοστή!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
Κυριακή 6 Μαρτίου στον Πόρο.
Κυριακή 6 Μαρτίου  Το Καρναβάλι των Μικρών στο Ληξούρι.
Παρασκευή 11 Μαρτίου Νυχτερινή Παρέλαση στο Αργοστόλι.
Σάββατο 12 Μαρτίου  Η Μεγάλη Κεντρική Παρέλαση στο Αργοστόλι.
Σάββατο 12 Μαρτίου  Νυχτερινή Παρέλαση στο Ληξούρι.
Κυριακή 13 Μαρτίου Η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στο Ληξούρι.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Ληξούρι,Αργοστόλι και Πόρος

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/03/2016 - από τις 09:00 έως τις 21:00
12/03/2016 - από τις 09:00 έως τις 21:00
13/03/2016 - από τις 09:00 έως τις 21:00
14/03/2016 - από τις 09:00 έως τις 21:00