Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα

Η διαδραστική παράσταση που μικροί και μεγάλοι αγάπησαν τόσο «μεταμφιέζεται» και επιστρέφει για 4 Κυριακες στο Θέατρο 104! Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει ... ούτε για μια στιγμή! Κι όταν την περίοδο της Αποκριάς επισκέπτεται την Σία Μαγισσία τα κάνει στ αλήθεια όλα "κάτω - άνω"!!! 

Ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του βυθού καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτυ, η «λαγάνα» ψήνεται με ένα σωρό χαχανητά και γίνεται «χαχάνα», οι μασκαράδες αρνούνται να μασκαρευτούν και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος χάνει το σκήπτρο του και δεν μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης παρέλασης των μεταμφιεσμένων!!

Άραγε ποια είναι η μικρούλα εκείνη λέξη που θα κάνει την Λίνα Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να απολαύσει τις φετινές Απόκριες και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι», γεμάτη χρώματα, μουσικές και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις, ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. Μικροί- μεγάλοι εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή αγάπης κ ξέφρενου καρναβαλιού. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και όλους από την πρώτη στιγμή!

Tip: Τα «Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα» αποτελούν μια εξαίρετη θεατρική πρόταση, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή!  Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον η παράσταση προσφέρει άπλετο χώρο για συμμετοχή σε μικρούς και μεγάλους! Όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης!

Τρίτη χρονιά επιτυχίας!!

Προσαρμογή: Η Λίνα Μαγισσουλίνα κουνάει μαγικά το ραβδάκι της και η παράσταση ταξιδεύει όλο τον χρόνο σε όλες τις περιόδους και τις επόχες!!

 

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλ/κή επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου

Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Σοφία Παπαδοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς & σε διπλή διανομή: Έλσα Λουμπαρδιά & Λυγερή Ταμπακοπούλου / Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένεια Ζαχαριάδου/ Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης

Η ομάδα...

Η θεατρoπαιδαγωγική ομάδα «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006 και απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στα εξής θέατρα: Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Χυτήριο, θέατρο του Νέου Κόσμου, Χώρα, Θέατρο της Ημέρας, Επί Κολωνώ, Λύχνος Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

Διάρκεια: 75 λεπτά

Ειδικές τιμές για προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις: 210 3455020

 www.facebook.com/iomadatwn5epoxwn

 

Διεύθυνση: 

ΘΕΑΤΡΟ 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (210μ. από το μετρό Κεραμεικού)

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήριο: 8 € για παιδιά 10€ για ενήλικες

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/02/2016 - 15:00
28/02/2016 - 15:00
06/03/2016 - 15:00
13/03/2016 - 15:00