Διανυκτέρευση στο Μουσείο - Sleepover

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί συμβαίνει το βράδυ στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, όταν οι πόρτες κλείνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και οι επισκέπτες έχουν αποχωρήσει; Την απάντηση θα την βρείτε ζώντας μια πρωτόγνωρη νύχτα περιπέτειας και δημιουργίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. 

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει στη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο - Sleepover». 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους επισκέπτες της καινούριας έκθεσης με τίτλο «Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της», που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο από τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 9.00.

Απευθύνεται σε παιδιά 8-9 ετών και στην ομάδα φιλοξενούνται 20 παιδιά. Κατά τον ερχομό τους τα παιδιά στο μουσείο θα βρεθούν ανάμεσα σε έργα της καινούριας έκθεσης και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με το βασικό στοιχείο της έκθεσης, τη «χωροϋφαντική».

Με αφορμή τις σπουδές της Μασούρα,τα παιδιά θα γνωρίσουν το περίφημο εργαστήριο υφαντικής του Bauhaus. Παράλληλα μέσα από προβολή video θα ερευνήσουν και άλλες χρήσεις του υφάσματος, όπως παρατηρείται στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και στη σύγχρονη (installations).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με ανάγνωση παραμυθιού.

Παρόντες στην υποδοχή των παιδιών και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι συνεργάτες-εμψυχωτές του Ιδρύματος που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκπαιδευτικής δράσης.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, ζεστά ρούχα και όρεξη για δημιουργικά νυχτοπερπατήματα!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 2310 247111

Διεύθυνση: 

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 05/12/2015 - 20:00 έως τις 06/12/2015 - 09:00