Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Το ParaMana Puppet Theatre συνεχίζοντας φέτος την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσει για το κοινό της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 21, την Κυριακή 22 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 17.00 στο WE την παράσταση «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στην ειδικά διασκευασμένη εκδοχή του για παιδιά από πέντε έως και δώδεκα χρονών.

Η βασική αναπαραστατική μέθοδος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη απεικόνιση της σκιάς με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η παράσταση επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική και ζωντανή αφήγηση.

Η ιστορία είναι δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις θλιβερές συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.

Πώς μιλάει κανείς σε ένα παιδί για την ματαιότητα και τον παραλογισμό του πολέμου; Του μιλάει για το ακριβώς αντίθετο: για την ειρήνη, την ιστορία, τα ανώτερα ιδανικά, τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες έτσι ώστε μεγαλώνοντας να μπορεί να είναι σε θέση να αξιολογήσει τον κόσμο του, να έχει αίσθηση δικαίου και αλληλεγγύης και να διαλέξει μόνο του τα εργαλεία επικοινωνίας με τους υπόλοιπους αποκλείοντας τη χρήση βίας. Η αγάπη, λέει το παραμύθι, είναι δυνατή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του ParaMana, τόσο τις τεχνικές, όσο και τις κατασκευές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση-Εκτέλεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Σχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης, Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας-Anima Theatre, Μετάφραση: Eliane Pauwels, Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Στάθης Χρυσίδης, Video: Κώστας Στεργίου

 

Διάρκεια: 45 λεπτά

Δείτε τo video της παράστασης
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
cie.paramana@gmail.com, | ParaMana Blogspot | ParaMana Facebook

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τ: 2310 284700

Διεύθυνση: 

WE | Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 8€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/11/2015 - 17:00