O Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής

Η ομάδα παιδικού θεάτρου "Σκοινί - Κορδόνι"  παρουσιάζει για πρώτη φορά τη ΝΕΑ της παράσταση στο Μαγικό Αερόστατο

 
 
Ο Ποιητιτής, παραμυθάς από τους λίγους, έρχεται να αφηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους το νέο του έμμετρο παραμύθι με τίτλο : "Ο αέναος κύκλος της ζωής"
Η ιστορία του σοφού δασκάλου Εκούτ, της μικρούλας Πίφ και του τρελούλη Φού, θα χαρίσει χαμόγελα, συγκίνηση, αλλά και την παρήγορη αίσθηση ότι τα λάθη είναι, κάμια φορά, αφορμή για να γίνουμε σοφότεροι.
Ζωνατνή μουσική και τραγούδι, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας, χιούμορ και θετική ενέργεια σε μια παράσταση που θίγει τις αξίες του σεβασμού στα πλάσματα γύρω μας, της ανιδιοτελούς αγάπης, της προσφοράς και της ευγνωμοσύνης.
Η παράσταση ξεκινά με γνωριμία με τους ηθοποιούς και με θεατρικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν για να γίνουν κοινωνοί της θεατρικής διαδικασίας, συμμετέχοντας στο παραμύθι ενεργά.
 
 
Η ομάδα "Σκοινί - Κορδόνι" και ο Ποιητιτής έχουν βραβευτεί με το 1ο Βραβείο παιδικής παράστασης στο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου στη HELEXPO 2015 (υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση)
 
Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία : Λένα Πετροπούλου
Μουσική : Ζωή Κατσιλέρου
Χορογραφίες : Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά : Μάντυ Λάσχου
Kοστούμια : Κατερίνα Καραογλάνη
Γραφιστική επιμέλεια - Φωτογραφίες: Γεώργιος Δερνίκας
Trailer : Δημήτρης Κουρτίδης
Παραγωγή : Σκοινί - Κορδόνι / anima-animal
Ερμηνεύουν - Τραγουδούν - Παίζουν ζωντανά μουσική :
Γιάννης Δρόσος , Λένια Κοκκίνου, Μανώλης Δραμηλαράκης , Λένα Πετροπούλου
 
 
Βιογραφικό της ομάδας "Σκοινί - Κορδόνι"
Η ομάδα παιδικού Θεάτρου Σκοινί-Κορδόνι με έδρα τη Θεσσαλονίκη (www.skoinikordoni.blogspot.com) δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου από το 2006. Η ομάδα έχει συσταθεί από τους ηθοποιούς - εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού Λ. Πετροπούλου και Κ. Μελίδη. Τα μέλη της ομάδας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και μέλη του συλλόγου ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το παιδικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (ΝΟΗΣΙΣ), τους πολιτιστικούς συλλόγους Δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Τα παραμύθια του Ποιητιτή (1ο - Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας / 2ο- τΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΗς εΝΤΡΟΠΊΑς, 3ο- Οι μύθοι που σκάρωσαν παραμύθι) συστήθηκαν στο κοινό το 2010 και από τότε έχουν ταξιδέψει με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων. Έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων, ενώ η ομάδα έχει συνεργαστεί για θεατρικές δράσεις και παραστάσεις με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την Ονειρούπολη Δράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την "Παραθινούπολη" του Δήμου Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, το NIFF, Το ΙΚΕΑ, το Cosmow, τον Αρμενιστή, το Μύλο των Ξωτικών κ.α
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, Διαλέττη 8, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος: 5 ευρώ/άτομο Ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος, κάντε την κράτησή σας άμεσα!

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/11/2015 - από τις 18:00 έως τις 19:10