Eco Kids Festival - Μια γιορτή για τον Πλανήτη!

Το πρώτο Eco Kids Festival ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, σε δύο ημέρες αφιερωμένες στο παιδί, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικές ομάδες και γνωστοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά από παραστάσεις, συναυλίες, περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια, με σκοπό γονείς και παιδιά να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν πρακτικές που οδηγούν σε μια πιο ισορροπημένη σχέση με τον πλανήτη μας.


Κατά τη διάρκεια του Eco Kids Festival, μια σειρά από ευφάνταστες, διασκεδαστικές και πάντα εκπαιδευτικές δράσεις γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του φεστιβάλ για τους μικρούς μας φίλους.


Αναλυτικά, οι δράσεις του διημέρου έχουν ως εξής:

 
      I. ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ (περιβαντολλογικά εργαστήρια για τα παιδιά, απαραίτητη η προκράτηση)
 

WWF HELLAS: Κλείσε τα μάτια, μύρισε και μάντεψε τι είναι!
Μπαίνουν στο φαγητό μας, στα συρτάρια μας, στο  σπιτικό φαρμακείο μας, και... ευωδιάζουν! Πόσα και ποια είναι τα πιο διάσημα αρωματικά φυτά;
Μέσα από βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά εξερευνούν τον  κόσμο των ελληνικών βοτάνων και ανακαλύπτουν τα μυστικά που κάνουν το μπαλκόνι μας και την καθημερινή μας ζωή ομορφότερα!

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από την Ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς.
 

ΑΡΧΕΛΩΝ: Επιδαπέδιο παιχνίδι!

Μέσα από επιδαπέδια παιχνίδια τα παιδιά θα μπορούν με ζάρια και πιόνια, να μάθουν για τη βιολογία, την ωοτοκία, τους κινδύνους και την προστασία της  απειλούμενης θαλάσσιας Χελώνας Καρέττα- Καρέττα στην Ελλάδα.

 

Το εργαστήριο υλοποιείται από τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.
 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ: Το χώμα στο μικροσκόπιο!
Έλα να ανακαλύψεις το χώμα μέσα από ένα μικροσκόπιο, να εξερευνήσεις τους μικροοργανισμούς που κρύβονται σε αυτό, να κάνεις πειράματα και να μάθεις τα πάντα για την κομποστοποίηση!»
 

Το εργαστήριο υλοποιείται από την Οργάνωση Γη.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Ο κύκλος του νερού στα χέρια των παιδιών!
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή στον πλανήτη μας, καθώς κανένας ζωντανός οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.  Για να φτάσει σε όλη τη γη κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, γνωστό και ως "ο κύκλος του νερού".
Στο εργαστήριο αυτό, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο την πορεία αυτή του νερού και κυρίως να την εμπεδώσουν δημιουργικά, κατασκευάζοντας με απλά υλικά το δικό τους "κύκλο του νερού", τον οποίο θα πάρουν μαζί τους για να στολίσουν το δωμάτιό τους.
 

Το εργαστήριο υλοποιείται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
 

Πρασινόκηπος! 
Πώς μπορούμε με εύκολο τρόπο και φτηνά υλικά να δημιουργήσουμε έναν μικρό λαχανόκηπο; Για να κατασκευάσουμε τον κήπο μας, να μάθουμε μυστικά για να μεγαλώνουμε σωστά τα λαχανικά μας και να διασκεδάσουμε φυτεύοντας στα πιο απίθανα μέρη! Θα επαναχρησιμοποιήσουμε υλικά που θα πήγαιναν στα σκουπίδια μεταμορφώνοντας τα σε πολύχρωμα γλαστράκια και όμορφους λαχανόκηπους ώστε να φιλοξενήσουν μια καινούρια ζωή.
 

Το εργαστήριο υλοποιείται από τους Urban Farmers of Athens και την Ορχήστρα των Χωμάτων και με την υποστήριξη της WWF- Καλύτερη Ζωή.
 

     II. ART STUDIO (απαραίτητη η προκράτηση)
Χρησιμοποιώντας παλιές συσκευασίες από πράγματα που μπορούμε να βρούμε σπίτι μας θα φτιάξουμε μαγευτικά, αστραφτερά χριστουγεννιάτικα στολίδια, funky κιθάρες και αστεία κουκλάκια για να παίξουμε! Θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χεράκια μας και θα γεμίσουμε χρώματα το ποδηλατοδρόμιο μαθαίνοντας τι θα πει upcycle!

 
    III. FUNTWOTHREE CORNER
Περισσότερα απο 1000 οnline παιχνίδια και δραστηριότητες περιμένουν στην γωνία τους μικρούς μας φίλους, μέσα από το FunTwoThree.com.


Εκτός απο τις δράσεις, πλούσιο είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ: η "Ψαρόσουπα" του Γιώργου Δ. Λεμπέση σε μια νέα μουσική εκδοχή αποκλειστικά για το φεστιβάλ,το θεατρικό "Ζήσε μαϊμού να φας τριφύλλι" απο την ομάδα Δον Κιχώτες, "ο Καραγκιόζης Οικολόγος" του Ηλία Καρελλά, οι Burger Project με το "Μαμά θα κάνω… live", η "Μια τρελή τρελή αλφαβήτα με τον άνθρωπο- ορχήστρα"Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, οι Wedding Singers και οι Jaguar Bombs  θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους τις μέρες του φεστιβάλ.


Eco Kids Festival, 5 Δεκεμβρίου 1μμ - 9μμ & 6 Δεκεμβρίου 11πμ - 7μμ, στο κλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α., Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι τηλ. 2106868454.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
6 ευρώ, εισιτήριο ανέργων, τρίτεκνων, πολυτέκνων
8 ευρώ, ατομικό εισιτήριο
20 ευρώ, 3 άτομα (2 ενήλικες με 1 ανήλικο παιδί)
26 ευρώ, 4 άτομα (2 ενήλικες με 2 ανήλικα παιδιά)
Για παιδιά έως 3 ετών, η είσοδος είναι δωρεάν.

Με την αγορά οποιαδήποτε εισιτηρίου έχετε πρόσβαση σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ, χωρίς κάποια άλλη, επιπλέον χρέωση. Τα εργαστήρια των Οικολογικών Οργανώσεων αφορούν μόνο σε παιδιά από 4 έως 12 ετών με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο www.ecokids.gr

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Η προπώληση των εισιτήριων έχει ξεκινήσει

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11 876 και στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt. 

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
Τα εργαστήρια και οι δράσεις αφορούν μόνο σε παιδιά απο 4 έως 12 ετών, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων.
Η προκράτηση μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο www.ecokids.gr
Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις στις προκρατήσεις, θα γίνονται κρατήσεις και στον χώρο του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δράσεων στο www.ecokids.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2106868454.

Διεύθυνση: 

Kλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α., Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι

Πληροφορίες Πρόσβασης :
* ΗΣΑΠ: Σταθμός Ειρήνη
* ΟΑΣΑ: 441, 550, 602, Α7, Β7 , X14, X15, X40, M1
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Είσοδος από Λεωφόρο Σπύρου Λούη

Πόλη: 

Κόστος: 

8 ευρώ, ατομικό εισιτήριο 20 ευρώ, 3 άτομα (2 ενήλικες με 1 ανήλικο παιδί) 26 ευρώ, 4 άτομα (2 ενήλικες με 2 ανήλικα παιδιά)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/12/2015 - από τις 11:00 έως τις 21:00
06/12/2015 - από τις 11:00 έως τις 21:00