Δωρεάν παιδική παράσταση για τους κινδύνους του διαδικτύου!

Ο ΠΕ.Α.Π. και ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης φιλοξενούν την δημοφιλή και επίκαιρη παιδική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» ,απ’ την θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ» στις 07 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ, στο  Δημοτικό θέατρο  Πεύκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου- Saferinternet.gr ,για παιδιά 4-12ετών.        

                         
Η «Φάρμα του διαδικτύου» που παίζεται με μεγάλη ανταπόκριση για 4η χρονιά, έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά στην ορθή, ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, καθώς και την ενδυνάμωσή τους στο να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν με κριτική σκέψη, έχοντας ως σύμμαχό τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.
 
Η παράσταση έχει ήδη υλοποιηθεί σε περισσότερα από 300 σχολεία και θεατρικές σκηνές όλης της χώρας με μεγάλη επιτυχία.
 
Η παράσταση αποτελεί ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό μέσο για να εξοικειωθούν τα παιδιά με σημαντικά θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο ,όπως : α) ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχειών , β) αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο, γ) δημοσίευση προσωπικών μας φωτογραφιών, δ) αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, καθώς και  ε) ρατσισμό στο διαδίκτυο. Με μοχλό τη διασκέδαση και τους πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι μαθητές αποκομίζουν πολύ σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την ανοχή, την αποδοχή του διαφορετικού και την ισότητα όλων μας στο Διαδίκτυο. 
 
Επιπλέον μετά το πέρας της παράστασης, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τα ηθικά διδάγματα του έργου, μέσω μιας  διαδραστικής συζήτησης με τους ηθοποιούς της παράστασης. Σ’ αυτές τις συζητήσεις συχνά βρίσκουν το θάρρος να εξομολογηθούν προσωπικές τους διαδικτυακές περιπέτειες που δεν είχαν τολμήσει πρωτύτερα να αναφέρουν ούτε στους γονείς ,ούτε τους δασκάλους τους.
 
Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο  βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά (συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr )και του Γεωργίου Κορμά (Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας του Ελλην. Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου).
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη     Μουσική- Στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, Σοφία Τσινάρη 
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας  Θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ»:  
210 2585170 - 211 4113336 – 6972893121 - 6945038279
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Eίσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/11/2015 - 19:00