Τα παιχνίδια του κυρίου Ρύθμους.

Μουσικό παραμύθι για παιδιά (4-8 ετών) με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και τραγούδια με κρουστά από την Μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Μελίδου.

"Ο κύριος Ρύθμους ήταν ένας ευγενικός και πολύ μορφωμένος κύριος. Είχε διαβάσει πολλά βιβλία και είχε ακούσει χιλιάδες μουσικές. Μέσα από πολλάταξίδια, γνώρισε πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς. Έχει όμως μια ιδιάιτερη αγάπη για τη μουσική και ήθελε να μάθει να πάιζει. Πιστεύει ότι η μουσική, θα τον έκανε πολύ ευτυχισμένο.

Έτσι, πήρε την απόφαση να μαζέψει μια παρέα από παιδιά και να φτιάξουν μια ομαδούλα κρουστών. Όλοι μαζί με ένα καλάθι γεμάτο με κρουστά θα μάθαιναν ρυθμούς και μουσική μέσα από παιχνίδια".

Στο εργαστήριο θα γίνει γνωριμία με τα κρουστά, τους ρυθμούς και τα είδη της μουσικής, μέσα από παιχνίδια ομάδας, ρυθμικούς βηματισμούς, χορούς, τραγούδια και συγχρονισμό της μουσικής, σε μια μουσικοιστορία του κύριου Ρύθμους.

Συντονίζει η Μαρία Μελίδου

Μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας, μουσικός.

Η Μαρία Μελίδου έχει σπουδάσει μουσικοπαιδαγωγικά, φλάουτο και διεύθυνση μπάντας στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Η πολύχρονη πείρα της σε σχολεία και ωδεία είχε σαν αποτέλεσμα να γράψει μουσικά βιβλία και μεθόδους για μικρά παιδιά. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια για την μουσική εκπαίδευση καθώς και σε φεστιβάλ φλάουτου και διεύθυνση μπάντας, από το 1998 έως και σήμερα. Συμμετέχει και διοργανώνει  μουσικές εκδηλώσεις για παιδιά, σε φορείς, ιδρύματα και δημιουργικά εργαστήρια. Η μουσική για αυτήν σημαίνει, υγεία σώματος και πνεύματος, πιστεύοντας πως η αντίληψη και το βίωμα του ρυθμού-παλμού  σε κάθε άνθρωπο, βοηθά στην ψυχική του ισορροπία.

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων έως Παρασκευή 30/10, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο) καθώς και αριθμό παιδιών, με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%. 

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% ΦΠΑ.

Ο γονέας/συνοδός δεν χρεώνεται για την είσοδο και παραμονή του στο χώρο του εργαστηρίου.

Που:Art2Art, Παπάφη 149, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, 1ος Όροφος

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

31/10/2015 - από τις 18:00 έως τις 19:00