To pamebolta.gr σας περιμένει στο 1ο Baby Rally

Το http://www.pamebolta.gr θα σας περιμένει όλους αυτό το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 ως τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος στο 1ο Baby Rally να παίξουμε όλοι μαζί .Στο διαδραστικό μας περίπτερο, οι άνθρωποι του pamebolta.gr, θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν αυτοκινητάκια απο 100% ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα μπορούν να κάνουν μέχρι και αγώνες. Φοβερό;;; 

Επίσης, θα υπάρχουν sessions face-painting, ενώ η "Λούση η Καμηλοπάρδαλη" θα παίζει και θα φωτογραφίζεται με τους λιλιπούτειους "ραλλίστες" μας. Μην χάσετε την ευκαιρία για μια όμορφη και εκπαιδευτική βόλτα στο Σύνταγμα, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους...

Μπορείτε να γραφτείτε εδώ αν είστε από 4-12 ετών και θέλετε να έχετε πρόσβαση στις 2 πίστες που θα υπάρχουν στον χώρο πατήστε εδώ. Στη μία πίστα θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με διασταυρώσεις, κυκλικές διαδρομές σε πλατείες, προτεραιότητα πεζών κ.λ.π. όπου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μαθαίνουν κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και στην άλλη, για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα γίνει αγώνας «ταχύτητας».

Πρόγραμμα του Περιπτέρου του pamebolta.gr 

Σάββατο 31/10

10:00- 11:00 Ζωγραφική με θέμα τα αυτοκίνητα 

11:00-13:00 Κατασκευή ανακυκλώσιμων αυτοκινήτων 

13:00-14:00 Εμφάνιση Λούσης της Καμηλοπάρδαλης 

13:00-14:00 Facepainting

14:30- 15:00 Αγώνες ανακυκλώσιμων αυτοκινήτων 

 

Κυριακή 1/11

10:00- 11:00 Ζωγραφική με θέμα τα αυτοκίνητα 

11:00-13:00 Κατασκευή ανακυκλώσιμων αυτοκινήτων 

13:30-14:30 Αγώνες ανακυκλώσιμων αυτοκινήτων 

13:30-14:00 Εμφάνιση Λούσης της Καμηλοπάρδαλης 

14:30- 15:30 Ζωγραφική με θέμα τα αυτοκίνητα 

15:30-17:00 Κατασκευή ανακυκλώσιμων αυτοκινήτων 

17:00-18:00 Γιγάντιο Πάζλ και αγώνες αυτοκινήτου

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση 

Η image communication σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων τους και της προσπάθειας που γίνεται για την ενημέρωση των παιδιών για την οδική ασφάλεια, διοργανώνουν το 1ο Athens Baby Rally, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

Το Athens Baby Rally αφορά παιδιά έως 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στην οποία υπάρχει εύκολη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους της Αττικής.

Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που ως στόχο θα έχει να φέρει τα παιδιά μέσω των τεσσάρων ή των δύο τροχών πιο κοντά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο τα παιδιά πρέπει να μάθουν ως παιχνίδι.

Η ανάγκη να περάσουν με κάθε τρόπο στην κοινωνία οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας έχει καταστεί πιο επιτακτική πλέον, καθώς λόγω της κρίσης μαθήματα και εκδηλώσεις που είχαν σχέση με το αντικείμενο έχουν περιορισθεί, ενώ χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη χώρα μας από χώρες που υπάρχει πολεμική κρίση, δεν μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθούν δύο πίστες όπου τα παιδιά θα οδηγούν με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια ή ποδήλατα.

Στη μία πίστα θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με διασταυρώσεις, κυκλικές διαδρομές σε πλατείες, προτεραιότητα πεζών κ.λ.π. όπου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μαθαίνουν κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και στην άλλη, για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα γίνει αγώνας «ταχύτητας».

Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν ιδιόμορφα pit, σταθμοί ανεφοδιασμού για τους οδηγούς με… χυμούς.

Θα υπάρχει διαγωνισμός ζωγραφικής με αντικείμενο την οδική ασφάλεια καθώς και παραστάσεις Καραγκιόζη με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να έρχονται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Θα υπάρχουν επίσης και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τους γονείς.

Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν έπαθλα και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Στο πλευρό των διοργανωτών στη μεγάλη αυτή κοινωνική προσφορά, του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) και της image communication θα βρίσκεται η Τροχαία Αττικής ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά ότι οι τροχονόμοι είναι φίλοι τους και προστάτες της ζωής τους.

Τη διαχείριση της πίστας Κυκλοφοριακής Αγωγής θα έχει το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη, ενώ άλλες δραστηριότητες έχει αναλλάβει το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού. Επίσης, συμμετοχή έχει δηλώσει και το Νεανικό Πλάνο (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Camera Zizanio). Στο χώρο τους θα υπάρχει εργαστήριο εισαγωγής στο κινούμενο σχέδιο όπου θα συμμετέχουν τα παιδία μαθαίνοντας το κινούμενο σχέδιο.

Η ιστοσελίδα pamebolta.gr θα φέρει την Λούση την Καμηλοπάρδαλη και θα κάνει facepainting και θα δημιουργήσουν ένα εργαστήρι κατασκευής αυτοκινήτων με ανακυκλώσημα υλικά.

Θα συμμετέχουν οι γιατροί του Ροταριανού Ομίλου Αγ. Παρασκευής, οι οποίοι θα αναλάβουν την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης μαζί με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω.

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ (ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ για τα παιδία) θα απασχολήσουν τα παιδία με διάφορα δρώμενα και θα συζητάνε με τους γονείς.

 

Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων, που θα ξεκινούν από τις 10.00 το πρωί και θα διαρκούν έως τις 6.00 το απόγευμα, θα είναι δωρεάν.

http://www.thebabyrally.gr/

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

31/10/2015 - από τις 10:00 έως τις 18:00