Τρεις πίνακες μαλώνατε...στο art2art

Εικαστικό εργαστήρι με παραμύθια, χειροτεχνίες/κατασκευές και παιχνίδια γύρω από την τέχνη, για παιδιά 3-6 ετών.

Τρείς πίνακες μαλώνανε...
Σάββατο 24/10, 18.00 – 19.00.

Η Πινέλιος Πινακοθήκη των χρωματιστών πιτσιλιών φιλοξενεί την σημαντικότερη έκθεση όλων των εποχών. Οι καλύτερες και γνωστότερες προσωπογραφίες των μεγαλύτερων ζωγράφων, εκτίθενται η μία δίπλα στην άλλη. Βαρύγδουπα ονόματα στολίζουν τον κατάλογο της έκθεσης και οι επισκέπτες έχουν κλείσει εδώ και μήνες τα εισιτήριά τους.

Όταν όμως σβήνουν τα φώτα και αδειάζει το Μουσείο από επισκέπτες, σε μια αίθουσα γίνεται μεγάλος σαματάς… Τρεις πίνακες έχουν πιάσει τον καυγά και έχουν ξεσηκώσει πίνακες, γλυπτά και αγάλματα. Από την μία ένας Έλληνας ναύτης, απέναντί του μια Ολλανδέζα με σκουλαρίκι και στην τρίτη πλευρά ένα παιδί με ένα περιστέρι. Μαλώνουν για τους δημιουργούς τους, μαλώνουν για το ποιος είναι πιο σημαντικός, μαλώνουν για την ζωντάνια των χρωμάτων τους και όταν ξεμείνουν από λόγους, πάλι μαλώνουν.

Ελάτε λοιπόν να παίξουμε μαζί τους, να εμπνευστούμε από αυτούς και να ζωγραφίσουμε δικά μας έργα, μήπως και ηρεμήσουν και καταφέρει ο φύλακας να ανοίξει το Μουσείο και αύριο.

Ενα παραμύθι με την ποιο όμορφη εικονογράφηση, βασισμένο σε τρεις υπέροχους πίνακες. "Ο Ναύτης" του Γιάννη Τσαρούχη, "Το κορίτσι με το σκουλαρίκι" του Γιάν Βερμεέρ και "Το παιδί με το περιστέρι" του Πάμπλο Πικάσο συνθέτουν την πιο φανταστική ιστορία.

Συντονίζει η Δέσποινα Τσιπτσέ, από το Fons Peritiae, θα πει πηγή εμπειρίας, Μουσειοπαιδαγωγός.

Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων έως Παρασκευή 23/10, με αποστολή προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο) καθώς και αριθμό παιδιών, 
με μήνυμα στο s.art2art.s@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6944778263.

Κόστος συμμετοχής 8€. 
Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 23% ΦΠΑ.

Ο γονέας/συνοδός δεν χρεώνεται για την είσοδο και παραμονή του στο χώρο του εργαστηρίου.

 

Art2Art creative learning workshops
 
Που: art2art, Παπάφη 149, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 911304

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής 8€. Στα αδέρφια γίνεται έκπτωση 15%.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/10/2015 - από τις 18:00 έως τις 19:00