Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Χίο στην Κλειδού

Η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «βίωσε & επιβίωσε»και με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου, διοργανώνουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί τη 2η Γιορτή Πουλιών της Χίου, στοπεριαστικό δασάκι της Κλειδούς, στην περιοχή του Βροντάδου.

 
Η 2η Γιορτή Πουλιών στη Χίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών και θα περιλαμβάνει τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
 
-Περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας
 
- Περιήγηση στο δάσος και παρατήρηση πουλιών
 
 Στόχος της Γιορτής αυτής είναι να γίνει μια πρώτη γνωριμία με τα μεταναστευτικά αλλά και τα κοινά είδη πουλιών, εκατομμύρια των οποίων ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τα χειμερινά τους καταφύγια στην Αφρική. και παράλληλανα αναδειχθεί η σημασία της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται, καθώς και οι χώροι που σταματούν στο ταξίδι της μετανάστευσης για τροφή και ξεκούραση.
 
Η χώρα μας αποτελεί σταυροδρόμι για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που ταξιδεύουν από το Βορρά προς το Νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών προκειμένου να περάσουν το χειμώνα.
 
Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch 2015) πραγματοποιούνται τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/10/2015 - 11:00