Εκδηλώσεις για παιδιά

Τι κοινό έχουν μια παρτιτούρα κι ένας πίνακας; Μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον ήχο μιας παραλίας; Μιας μπόρας; Αν μπορούσαμε να δούμε τον ήχο του πιάνου με τι θα έμοιαζε; Μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα πίνακα κάτι περισσότερο από μια στιγμή;

Οι μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν από την Τρίτη 28 Μαρτίου ως και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 14 στα Λαδάδικα, έκθεση ζωγραφικής με έργα που δημιούργησαν στο μάθημα της Εικαστικής Αγωγής με τίτλο «Είμαι παιδί και ονειρεύομαι…».

Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 (11.00 έως 20.00) θα λειτουργήσει εργαστήρι εικαστικής έκφρασης με θέμα: “Πολύχρωμη επικοινωνία: ζωγραφίζω, διηγούμαι, εκφράζομαι, επικοινωνώ”.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να επισκεφτούν το πασχαλινό bazaar που διοργανώνει στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, από το Σάββατο 1 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, με ώρες λειτουργίας το Σαββατοκύριακο 10:00–21:00 και τη Δευτέρα 08:00-21:00.

Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους, όσο και στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017, από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, στο χώρο της Κεντρικής Εισόδου της Χ.Α.Ν.Θ., τα μέλη, οι εργαζόμενοι και οι φίλοι της Οργάνωσης συλλέγουμε σακούλες με τρόφιμα για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα: 7.00 μ.μ., στο Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό Εργαστήρι με αφήγηση και μουσική από την ομάδα Κόκκινο Μπαλόνι.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι εμψυχωτές αφηγούνται με μουσική, τραγούδι και λόγο, την ιστορία του Μορμόλη. Στο δεύτερο μέρος παρεμβαίνουν με τις προτάσεις τους, ώστε τα παιδιά να εμπλακούν και να συμμετάσχουν ενεργά στις προτεινόμενες ασκήσεις και παιχνίδια.

Η ομάδα αποτελείται από τους: Ξένια Παπαμιχαήλ (θεατρολόγο), Νικολέτα Βογιατζή (μουσικό), Χρήστο Θεοδώρου (μουσικό).

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, οι μικροί φίλοι του «Λυρικού Μικρού Πλανήτη» θα παίξουν με τον πηλό μέσα από ένα πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό να τους γνωρίσει την τέχνη της αγγειοπλαστικής.

Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Μαίρη Βανδώρου

Ηλικία: 5+

Κόστος Συμμετοχής: 3 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Στις 2 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, το βιβλιοπωλείο «Mind the Book» στον Εύοσμο γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου παρέα με την Ιωάννα Μαμακούκα. H Ιωάννα θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους στον κόσμο των παραμυθιών με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ζωντανεύοντας μπροστά τους δύο λαϊκά παραμύθια γεμάτα μεταμορφώσεις και ανατροπές.

Τιμή Εισόδου: 5€

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310 – 747 090

Ο Δημήτρης Καρόγλου με τη Σκιάς Όναρ θα παρουσιάσουν την πρωταπριλιάτικη παράσταση Καραγκιόζη «Ο Μεγάλος Ψευταράς» το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στις 18:00, στη μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Καραγκιόζης γίνεται ο Μεγάλος Ψευταράς και μπερδεύει τους πάντες.
Μια ξεκαρδιστική παράσταση στο πνεύμα της πρωταπριλιάς.

Υποδεχόμαστε το Mama & Kid mini Book Festival στη Μικρή Πλατεία του AVENUE. Μέσα σε ένα ηλιόλουστο χώρο με πεταλούδες, σας περιμένουμε να διαλέξετε το βιβλίο σας και αν θέλετε,  να καθίσετε και να το διαβάσετε εδώ, πίνοντας τον καφέ σας ή απολαμβάνοντας το σνακ σας!

Εδώ θα βρείτε βιβλία που απευθύνονται στη μαμά και στο παιδί. Υπέροχα παραμύθια, βιβλία με κατασκευές και επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά, βιβλία ψυχολογίας και ανατροφής για τους γονείς,  βιβλία υγιεινής διατροφής και συμβουλές well being για όλους!

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, από τις 9.30 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί ο 1ος τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικής στο 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν είκοσι ομάδες μαθητών από γυμνάσια και δημοτικά σχολεία του Νομού.

Οι δύο καλύτερες ομάδες, από κάθε κατηγορία, θα βραβευτούν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 στο 3ο ΓΕ.Λ. Καβάλας.

Σελίδες