Εκδηλώσεις για παιδιά

To Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 12:00-1:30 μ.μ.στο Hello kids, τo κάστρο του παραμυθιού θα ζωντανέψει σε αυτό το εργαστήριο.

Διάφορα υλικά θα ανακατευτούν για να δημιουργήσουμε τη μακέτα του Κάστρου και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι παραμυθένιο.

Με την διακοσμήτριά μας Νίκη Παυλάκη

Τιμή εισιτηρίου : 8,00 ευρώ

Στις 4 συμμετοχές κερδίζετε 1 δωρεάν

Σας περιμένουμε!

Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-68 28 809

Hello kids
Χαριλάου Τρικούπη 6-10
Αθήνα

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, το Μουσείο Συναισθημάτων θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε μέρα, για να παίξουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μαζί, στη διαδραστική έκθεση «Στο Παλάτι του Θυμού!» και να συμμετέχουν στα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του μουσείου!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα με παράλληλα εργαστήρια: «Ταξίδι με τις Μούσες»

Και αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30, το Θεάτρο Σκιών του Άθω Δανέλλη θα δώσει διαφορετικό χρώμα στη διασκέδαση των μικρών και μεγάλων στον Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ με μια καινούρια παράσταση Καραγκιόζη με τον τίτλο: "Διμοιρία για γέλια".

Λίγα λόγια για το έργο:

"Αξιωματικός του στρατού θα ντυθεί ο Καραγκιόζης με εντολή του Διοικητή, κι έχει στις εντολές του τους καλύτερους στρατιώτες της γνωστής καραγκιοζοπαρέας. Η αποστολή τους κρύβει πολλούς κινδύνους αλλά και ακόμη περισσότερες γκάφες!".

Εισιτήριο παράστασης : 5 €

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Σάκη Σερέφα με τίτλο "ΓΚΟΛΕΟ" στον Παιδικό ΙΑΝΟ.

Για παιδιά ηλικίας από 8 ετών.

Η Λέο και ο Νέο είναι δύο εξωγήινοι που βρίσκονται σε μυστική αποστολή στη Γη: Ήρθαν για να μάθουν τις συνήθειες των ανθρώπων, γιατί στον πλανήτη τους βαρέθηκαν τις δικές τους και θέλουν να μάθουν νέες... Η πρώτη συνήθεια των γήινων την οποία γνώρισαν και γεύτηκαν οι δύο εξωγήινοι, ήταν τα πιτόγυρα με τζατζίκι.

Ο Μάρτης και το Public( Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος) σάς προσκαλούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, στο Μικρό Παλλάς, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξένια Καλογεροπούλου και στα νέα της βιβλία "Η Μπάμπουσκα και Παραμύθια με την Ξένια - λίγο φοβιστικά".

Ελάτε, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε γιατί οι τρεις μάγοι χτυπούν ξαφνικά την πόρτα της Μπάμπουσκας και πώς ο Άιναρ καταφέρνει, με τη βοήθεια του μαγικού δαχτυλιδιού, να απαλλάξει τον κόσμο από τον τρομερό δράκο του Βοριά!

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής με τον τίτλο: «Μπισκοτούλης και Μπισκοτόσπιτα», θα πραγματοποιηθεί Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 6-8 μ.μ., στο "Μυστικό Κήπο της Νέλλης" για παιδιά ηλικίας από 5 ετών.

Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν την παραδοσιακή μυρωδάτη συνταγή του gingerbread. Στη συνέχεια θα διακοσμήσουν με γλάσο και χρωματιστές καραμελίτσες δύο Mega μπισκότα, τον Μπισκοτούλη και το μπισκοτόσπιτο! Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα θα δημιουργήσουν μια υπέροχη συσκευασία δώρου για αυτά!

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη θα παρουσιάσουν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, στον ΙΑΝΟ το βιβλίο "Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία" του Βασίλη Τερζόπουλου, σε εικονογράφηση Monica Bauleo.

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η μυρμηγκοφωλιά είναι ένα πρόγραμμα που ενθουσιάζει τους μικρούς φίλους και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα γύρω από το περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό της ζωής όσο μικρή και αν είναι.
Τα παιδιά μαθαίνουν:

Σελίδες