Διαγωνισμός για 5 διπλές προσκλήσεις την παράσταση " Η Πεντάμορφη και το Τέρας....αλλιώς"

To pamebolta.gr σε συνεργασία  με τo Μικρό Παλλάς δίνει την ευκαιρία σε 3 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" την Κυριακή  5/3 στις 12:00.

Οι  νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικώς για τις δωρεάν προσκλήσεις τους

Τις προσκλήσεις θα τις παραλάβουν από το ταμείο του Θεάτρου , επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους.

Λίγα λόγια για την παράσταση Η Πεντάμορφη και το Τέρας...αλλιως

Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών… ΑΛΛΙΩΣ!!

Στην Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς λοιπόν, τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν  προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας.

Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η  προσωποποίηση της καλοσύνης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά… χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη.

Μπορεί. Παραμένει βέβαια  αναλλοίωτη η ίδια βασική προαιώνια και διαχρονική αρχή:  η αγάπη που παραμένει ένας μηχανισμός υπέρβασης των πάντων στην ανθρώπινη ζωή, μπορεί να τακτοποιήσει συμπληρωματικά τις διαφορές και τις διαφορετικότητες, αν υπάρχει λόγος.

Και στην ιστορία της  Πεντάμορφης και του Τέρατος  υπάρχουν πολλοί.

Και πάνω από όλους, ο βασικός λόγος είναι, πως κανείς άνθρωπος δεν είναι ούτε παραμένει μόνο καλός ή μόνο κακός σε όλη του τη ζωή χωρίς λόγο ή πάλι, κανείς δεν είναι μόνο άσχημος ή μόνο όμορφος για όλα τα μάτια που τον κοιτούν.

Η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, το καλόκακο που λέμε, είναι μια σπουδαία κατάκτηση της εποχής μας, για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταλάβει και τον εαυτό του και το μέλλον του.

Βλέποντας έτσι την ιστορία, με πολύ τρυφερότητα, χιούμορ αλλά κυρίως με πολλή μουσική, τραγούδι και φαντασία, η παράσταση Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς, γίνεται ένα παραμύθι ανατροπών, ικανό να μιλήσει και να μαγέψει, τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Ο  καταξιωμένος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, έχοντας ήδη υπογράψει ως συγγραφέας στο παιδικό θέατρο, δύο μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες  (Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας  στο θέατρο  Badminton και Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά στο θέατρο Αλίκη πριν την πανδημία)  στην Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώςπαραδίδει ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και  πολλά πανέμορφα  τραγούδια.

Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε με πολύ κέφι και όρεξη, ο Σταύρος Ράγιας (πρόσφατη σκηνοθετική εργασία του, η Μεταμφίεση με τη Χάρις Αλεξίου στο Μικρό Παλλάς), ο οποίος διαθέτει ήδη μια πολυετή θητεία στο παιδικό θέατρο ως ηθοποιός και συνεργάτης σημαντικών παιδικών παραστάσεων… 

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος και σκηνογράφος Ανδρέας Γεωργιάδης που το κοινό γνωρίζει ήδη από την θαυμάσια σκηνογραφική εργασία του, στα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά.

Τη μουσική αλλά και τα τραγούδια της παράστασης (σε στίχους του  Παρασκευά Καρασούλου), συνέθεσε ο Χρίστος Θεοδώρου, γεμίζοντας με το ταλέντο του, ρυθμούς και μοναδικά χρώματα το έργο.

Έκπληξη της παράστασης ωστόσο αποτελεί η συνύπαρξη επί σκηνής, δύο σπουδαίων ερμηνευτών: του Δώρου Δημοσθένους και της Βικτωρίας Ταγκούλη, που ερμηνεύουν  τους βασικούς ρόλους στην παράσταση. Οι δύο ταλαντούχοι και εξαιρετικοί ερμηνευτές, με δική του ιστορία ο καθένας στη μουσική αλλά και στο θέατρο, δέχτηκαν με ενθουσιασμό να πρωταγωνιστήσουν παίζοντας και τραγουδώντας και συμβάλλοντας έτσι σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Δίπλα τους ο ταλαντούχος ηθοποιός Αντώνης Γκρίτσης, ο οποίος ενσαρκώνει ιδανικά το ρόλο του ξωτικού - αφηγητή, αλλά και μια σειρά πασίγνωστων ηθοποιών που δάνεισαν τις φωνές τους στα ομιλούντα αντικείμενα που παίζουν κι αυτά το ρόλο τους στο έργο.

Την ευθύνη της διεύθυνσης παραγωγής και συντονισμού της παράστασης  έχει αναλάβει η Βιβή Γερολυμάτου που έχει υπογράψει  την μεγάλη επιτυχία  του Φοίβου Δεληβοριά, Πες μου το όνομα σου, στο Θέατρο Ραντάρ αλλά τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά στο θέατρο Αλίκη.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς στο Μικρό Παλλάς φέτος, φιλοδοξεί να είναι μια θεατρική πρόταση που θα κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων. Γιατί  έχει στόχο της να συνδυάσει το χιούμορ με την αλήθεια, την ελαφράδα με το μήνυμα, την μαγεία με το καλλιτεχνικό αίτημα.

Μια πρόταση της καλλιτεχνικής εταιρείας  Μικρή Άρκτος.

Μην τη χάσετε…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας

Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Πρωτότυπη μουσική, μουσική διδασκαλία, ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Διανομή: Δώρος Δημοσθένους (Τέρας), Βικτωρία Ταγκούλη (Πεντάμορφη), Αντώνης Γκρίτσης (αφηγητής), Μαριάννα Γκούτζιου (Τσαγιέρα), Δημοσθένης Ελευθεριάδης (Ρολόι), Σταύρος Ράγιας (κηροπήγιο)

Φωτογράφηση : Νίκος Κοκκαλιάς

Μακιγιάζ: Μυρτώ Ντεπαρτέζ

Γραφιστικός σχεδιασμόςwww.elix.gr

Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη, mtsolaki@gmail.com

Διεύθυνση παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή, vg@mikri-arktos.gr

Παραγωγή-εκτέλεση παραγωγής: Μικρή Άρκτος, www.mikri-arktos.gr

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις : 12:00 & 14:30

(και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)

Για παιδιά 4-12 ετών

Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 15 ευρώ | Α’ ζωνη 13 ευρώ

Προπώλησηviva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Σύνταγμα

Πληροφορίες-κρατήσεις : 210 3210025, 210 7610616, 6985 933 290

Για σχολικές παραστάσεις και ομαδικές κρατήσεις: 210 76 10 620

Με λεωφορείo/τρόλεϊ

Το Μικρό Παλλάς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση της «Κριεζώτου», στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό

Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Σε όλους τους χώρους του θεάτρου, υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά την ανακαίνιση του χώρου έχουν τοποθετηθεί ανελκυστήρες, που βρίσκονται στη Στοά Σπυρομήλιου. Η πρόσβαση γίνεται από την οδό Αμερικής και τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μόνο από την πλατεία του θεάτρου.

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

ΣΕΧΑΙ ΑΝΝΑ -ΑΘΗΝΑ

ΚΕΡΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -Αγία Βαρβάρα

Χρστοδουλάκη Μάγδα -Γέρακας Αττικής

ΣΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ

ΤΡΥΦΙΑΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ -ΝΈΟ ΗΡΆΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΉΣ