Διαγωνισμός για 10 διπλές προσκλήσεις για την μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση "Θεοί του Ολύμπου"

Το pamebolta.gr σε συνεργασία με την μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση "Θεοί του Ολύμπου" δίνει την ευκαιρία σε 8 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την Παρασκευή 16/12 για την Θεματικη έκθεση "Θεοί του Ολύμπου"

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για το δώρο τους ηλεκτρονικώς από το pamebolta.gr, ενώ θα μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση "Θεοί του Ολύμπου" στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Παρασκευή 9/12 09.00-13.00 και 17.00-20.00

Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν τις προσκλήσεις  τους από το ταμείο του Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού δίχνοντας την ταυτότητα τους. 

Λίγα λόγια για την έκθεση "Θεοί του Ολύμπου" 

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος “μετακομίζει” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, “ανοίγει” τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς Αθηνάς;

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους -που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών- οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου» που έρχεται και στην Αθήνα.

Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στόχος της έκθεσης αυτής; Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία.

Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.godsofolympus.gr

Χώρος:

Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού

Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής

 

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά ανοιχτά:

Δευτέρα εώς Πέμπτη απο 09.00-13.00

Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00

Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00

Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 10€

Μαθητικό: 8€

Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€

Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€

ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

  1. ΝΙΚΟΛΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
  2. ΚΟΥΤΣΙΓΙΑΝΙΔΟΥ ΛΙΟΥΝΤΜΙΛΑ 
  3. Δροσου Λαμπρινή 
  4. Κουρακου Ιωαννα 
  5. Κάκιου Ειρήνη 
  6. Μουράτογλου Ελένη 
  7. ΛΑΠΠΑ ΜΠΕΤΥ 
  8. Λαζούρα Μαρία 
  9. Καραπλή Ελένη 
  10. Διομήδης Καμούτσης