Διαγωνισμός για 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση:"Οι 5 του Αιγαίου"

Το pamebolta.gr προσφέρει από μία διπλή πρόσκληση σε 4 αναγνώστες για την παιδική θεατρική παράσταση "Οι 5 του Αιγαίου" για την Κυριακή 18/12 στις 15:00.
 
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για το δώρο ηλεκτρονικώς από το pamebolta.gr, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο  Θέατρο , είκοσι λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης, προκειμένου να λάβουν τις προσκλήσεις από το ταμείο του συγκεκριμένου Θεάτρου.
 
Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι Patari Project παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά Οι 5 του Αιγαίου, μια παράσταση-ταξίδι με οδηγό τις ιστορίες και τους μύθους που έχουν συνδεθεί με το γνωστό μας πέλαγος.

Πέντε ηθοποιοί ανεβαίνουν στην πλατφόρμα-βάρκα και σαλπάρουν για την ανοιχτή θάλασσα. Ο Μένιος ο έμπειρος θαλασσινός κανονίζει την πορεία, η Αφρούλα η διαβασμένη κρατά το ημερολόγιο, ο Λέλος ο ενθουσιώδης ψάχνει τη θάλασσα με τα κιάλια του, ο Τσίφτης ο καλλίφωνος προσέχει να είναι όλοι καλά, κι η Κομπρέσα ο σίφουνας υπνοβατεί και θέλει να εξερευνήσει το βυθό…

Χαμένοι στο πέλαγος, συντονισμένοι όμως στο κουπί, πλέουν στη φουσκοθαλασσιά. Όταν ο αέρας πνέει δυνατός και το κύμα σηκώνεται, χρειάζεται σύμπνοια για να μείνει το καράβι στη σωστή πορεία του. Και φίλοι αλλά και συνεργάτες, οι πέντε τους είναι μια οικογένεια της θάλασσας.

Στην παράσταση οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, σαν το παιχνίδισμα που κάνει το κύμα με το μελτέμι. Πλάσματα, θεοί, ήρωες και ναύτες συναντιούνται στην ανοιχτή θάλασσα και ξετυλίγουν τις ιστορίες τους. Εκεί στα ανοιχτά ο Χρόνος είναι ασήμαντος και ο Μύθος ζωντανεύει. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ρίξει ο αέρας και το κύμα στην πλώρη της βάρκας, ξέρεις μόνο πως μπορείς να βασιστείς στους συντρόφους σου για να ξεπεράσετε μαζί κάθε τρικυμία…

Μια διασκεδαστική και συγκινητική παράσταση, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας, σήμα κατατεθέν της ομάδας: Η επιλογή ενός μικρού σκηνικού χώρου που λειτουργεί ως περιορισμός, στην πραγματικότητα πυροδοτεί τη δημιουργικότητα. Η δομική δυσκολία απελευθερώνει τη φαντασία και το εμπόδιο μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης. Στην παράσταση Οι 5 του Αιγαίου, ο χώρος αυτός είναι ένα μικρό πατάρι, η βάρκα πάνω στην οποία πλέουν οι 5 ναυτικοί.

Πρόσω ολοταχώς λοιπόν όλοι μας, ηθοποιοί και θεατές, ας ταξιδέψουμε κόντρα στα μποφόρ, ας γίνουμε ένα με τον αφρό κι ας βουτήξουμε στο βυθό του μύθου. Ανακαλύπτουμε ξανά τις αιώνιες, αθάνατες, θαλασσινές ιστορίες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας, μέσα από την ιστορία πέντε πραγματικών θαλασσόλυκων, τόσο διαφορετικών και συγχρόνως τόσο αγαπημένων.

 

Συντελεστές της παράστασης

Ιδέα: Patari Project

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

Δραματουργική επιμέλεια: Κατερίνα Μαυρογεώργη - Patari Project

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Μουσική: Νίκος Γαλενιανός

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Κατασκευή σκηνικού: Άγγελος Καρύδης

βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Τεχνικός παράστασης: Γιώργος Ψυχράμης

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Creative Team at Visual Arts & Graphics: Linear Creative Content Company  

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Ειρήνη Μακρή, Ειρήνη Μπούνταλη, Αποστόλης Ψυχράμης

Ευχαριστούμε την Κλαιρ Μπρέισγουελ, την Κίττυ Παϊταζόγλου, τον Παναγιώτη Μαΐδη και τον Άρη Λάσκο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 65 λεπτά

 

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Κυριακή 15:00

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία

Τιμή για σχολεία : 6€

σε συνεννόηση με την Εύα Στυλάντερ στα τηλεφώνα: 210-8665144, 210-8674657 (Δευτ. - Παρ. 9:30 - 14:30), Email Επικοινωνίας: theatropol@otenet.gr

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. Καλεραντε Ιωάννα 
  2. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 
  3. στασινοπουλου βασιλικη 
  4. ΜΥΡΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
  5. Σταθοπουλου Σταυρούλα