Διαγωνισμός για 2 διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Νεανικής Σκηνής στο Θέατρο Αμαλία

To pamebolta.gr σε συνεργασία  με τον Μικρό Βορρά δίνει την ευκαιρία σε 2 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Νεανικής Σκηνής και συγκεκριμένα την παράσταση «Ελένη του Ευριπίδη», το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00, στο Θέατρο Αμαλία.

Οι δύο νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς  για τις δωρεάν προσκλήσείς τους,  αρκεί μόλις δουν  δημοσιευμένο το όνομά τους στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλουν   στο e-mail του pamebolta.gr (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το  τηλ. επικοινωνίας τους.

Τις προσκλήσεις θα τις παραλάβουν από το ταμείο του Θεάτρου Αμαλία, επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους.

Λίγα λόγια για την παράσταση :

Για όλο το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ διοργανώνουν το Φεστιβάλ Νεανικής Σκηνής. Η «Ιλιάδα», η «Οδύσσεια» και η «Ελένη», ζωντανεύουν θεατρικά, υπό την σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου. Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 17.00, τα τρία μεγάλα έργα που διδασκόμαστε στο σχολείο παρουσιάζονται στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Τα τρία μεγάλα έργα παρουσιάζονται με μια πρωτοποριακή προσέγγιση αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων. Αρκεί να γίνει στη δική τους «γλώσσα».

Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με μουσική που κάποιες φορές είναι και ζωντανή και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική, στήνουν μια παράσταση που μιλάει άμεσα στους εφήβους και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.

ο δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”.

Όλοι μαζί, ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα, δημιουργώντας μια αρμονική και μοναδική εξιστόρηση των ταξιδιών του θαλασσοπόρου Οδυσσέα. Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση το θέατρο μεταμορφώνεται σε χώρο που αποκαλύπτει τον μοναδικό κόσμο του Οδυσσέα, έναν κόσμο ωρίμανσης και συνάντησης με το απρόσμενο, οι θεατές γίνονται συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί το όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του κειμένου.

Συντελεστές:

Κείμενο: Μικρός Βορράς

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη

Διεύθυνση:
Θέατρο Αμαλία
Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου
Θεσσαλονίκη 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. Δεληγεώργη Αικατερίνη 
  2. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΜΑΡΙΑ