Διαγωνισμός για τρία αντίτυπα του παιδικού βιβλίου «Χελιδόνι πληγωμένο» από τις εκδόσεις Πορφύρα

Το pamebolta.gr   σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πορφύρα δίνει την ευκαιρία σε τρία τυχερά παιδάκια να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου «Χελιδόνι πληγωμένο» !

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, θα πρέπει: 

1)να κάνετε Like στη σελίδα των εκδόσεων Πορφύρα στο faceboοk:

https://www.facebook.com/mkokkinou/

2)να κάνετε Like στη σελίδα του pamebolta.gr στο faceboοk:

https://www.facebook.com/pamebolta.gr

και  3) να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας  στη φόρμα ανάρτησης προσωπικών δεδομένων του pamebolta.gr, η οποία βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.

Οι νικητές/ιες θα παραλάβουν το δώρο τους  με courier,  αρκεί μόλις δουν δημοσιευμένο το όνομά τους στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλουν στο e-mail του pamebolta.gr  (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το  τηλ. επικοινωνίας τους.

Ας γνωρίσουμε το αντίτυπο του συγκεκριμένου παιδικού βιβλίου:

Ένα κοριτσάκι με την κούκλα του. Ένας πόλεμος που την αναγκάζει να φύγει από την πατρίδα της. Μεγαλόψυχοι και μικρόψυχοι άνθρωποι. Ματαίωση αλλά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Ξεριζωμός. Εκείνη με την κούκλα, τα παιδιά της μυγδαλιάς στη θάλασσα, μια παρέα χελιδόνια που δεν έχουν πού να χτίσουν φωλιά.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους διωγμένοι και απελπισμένοι παίρνοντας έναν δρόμο μακρινό, ίσως για μια νέα πατρίδα. Η μακρά και δύσκολη πορεία της «προσφυγιάς» περνάει μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, μικρά και μεγάλα καράβια που δεν φτάνουν σε κανέναν προορισμό, καχύποπτους ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχθούν το «ξένο» και «διαφορετικό», αλλά κάπου στο βάθος ξεπηδάει και η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που κάνει την ελπίδα να ανθίσει ξανά.

Η συγγραφέας, έχοντας μελετήσει κείμενα και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα ίδια τα προσφυγόπουλα, καταφέρνει να μιλήσει για σκληρές αλήθειες με έναν διακριτικό ποιητικό τρόπο, που ευαισθητοποιεί χωρίς να τραυματίζει την παιδική ψυχή.

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται βιωματικά παιχνίδια ενσυναίσθησης.

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα

Α’ έκδοση: Φεβρουάριος 2021

Σελίδες: 36

ISBN: 978-6188420-24-3

Τιμή: 7,20 ευρώ

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σύντομα!

  1. ΠΡΟΣΙΝΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ
  2. Κουτελίδα Ιωάννα  - Γλυκά Νερά Αττική
  3. ΚΑΤΣΙΑΡΔΗ ΑΚΡΙΒΗ- ΠΑΤΡΑ