Διαγωνισμός για δύο σετ με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα από το "Μέλι για Σένα Honey 4U"

 Το pamebolta.gr σε συνεργασία με το "Μέλι για Σένα Honey 4U"  δίνει την ευκαιρία σ’ έναν/μία τυχερό/η αναγνώστη/ια να κερδίσει από ένα σετ παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων (μέλι κωνοφόρων και ανθέων 700γρ.,γλυκό κουταλιού καρυδάκι 750γρ.,τσάι φλαμούρι, τραχανά 500γρ. και ελιές πράσινες 250γρ.)

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, θα πρέπει:

1)να κάνετε Like στη σελίδα του "Μέλι για Σένα Honey 4U" στο facebook  
https://www.facebook.com/honeythasos/

και στη σελίδα του στο instagram για όσους έχουν: https://www.instagram.com/honeythasos/

2) να κάνετε Like στη σελίδα του pamebolta.gr στο facebook:

https://www.facebook.com/pamebolta.gr

και 3) να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη φόρμα ανάρτησης προσωπικών δεδομένων του pamebolta.gr, η οποία βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.

Ο/Η νικητής/ια θα λάβει το δώρο του/της με courier, αρκεί μόλις δει δημοσιευμένο το όνομά του/της στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλει στο e-mail του pamebolta.gr (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το τηλ. επικοινωνίας του/της.

Περιγραφή του σετ δώρου:

Μέλι κωνοφόρων και ανθέων 700γρ.

Ως “μέλι κωνοφόρων και ανθέων” χαρακτηρίζετε το προϊόν το οποίο παράγουν οι μέλισσες κυρίως από τα μελιτώματα κωνοφόρων και μικρής ποσότητας από το νέκταρ των άνθεων, το οποίο συλλέγουν, μεταποιούν, αναμιγνύουν με δικές τους εκκρίσεις και ουσίες, αποταμιεύουν και αφήνουν να ωριμάσει σε κηρήθρες της κυψέλης. Το προϊόν αυτό παραλαμβάνετε με φυγοκέντριση των εν λόγω σφραγισμένων κηρηθρών που δεν περιέχουν γόνο αφού απολεπιστούν. Στη συνέχεια συσκευάζεται σε δοχεία (κατάλληλα για χρήση σε τρόφιμα) και μεταφέρετε στον συνεταιρισμό όπου θα ακολουθήσει έλεγχος ποιότητας, θα συσκευαστεί και θα τυποποιηθεί αναλόγως.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Σε δροσερό, σκιερό και ξηρό περιβάλλον.

Κρυστάλλωση:

Η κρυστάλλωση είναι μια απόλυτα φυσική ιδιότητα και απόδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού. Δεν επηρεάζει την ποιότητα και την θρεπτική και βιολογική του αξία. Αλλάζει μόνο το χρώμα και η υφή του, γίνεται ανοιχτόχρωμο. Το μέλι ανάλογα με την φυσική του προέλευση αλλά, και την χημική του σύσταση κρυσταλλώνει αργά ή γρήγορα. Τα μέλια από άνθη κρυσταλλώνουν πιο εύκολα σε σχέση μ 'εκείνα των δέντρων(μελιτωμάτων) που είναι πιο σκούρα γενικά. Σχηματίζονται μικροί κρύσταλλοι στα τοιχώματα και τον πυθμένα της συσκευασίας (βάζο ή δοχείο) και μετά γίνονται ένα, δηλαδή η κρυστάλλωση είναι ομοιόμορφη.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κρυστάλλωση:

-Η αναλογία φυσικών σακχάρων και υγρασίας που υπάρχει στο μέλι.

-Η σχέση φρουκτόζης και γλυκόζης(φυσικής).

-Η περιεκτικότητα σε γύρη.

-Η θερμοκρασία διατήρησης του μελιού.

Αποκρυστάλλωση:

Εμβαπτίστε το βάζο σε χλιαρό νερό μέχρι 40 βαθμούς κελσίου ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ρευστοποιηθεί(αποκρυσταλλωθεί) εντελώς.

Xώρα Συγκομιδής : ΕΛΛΑΔΑ (περιοχή ΘΑΣΟΣ)

Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου 

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι 750γρ.

Διατηρείται σε δροσερό, σκιερό και ξηρό περιβάλλον.

Συστατικά:
Καρυδάκι 85%, αμυλοσιρόπι, ζάχαρη, μέλι 4%, γαρύφαλλο
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Σκέτο ή πάνω σε γιαούρτι ή φρουτοσαλάτα

Τσάι φλαμούρι

Διατηρείται σε δροσερό, σκιερό και ξηρό περιβάλλον.

Τραχανάς 500γρ

Συστατικά: Αλεύρι, Σιμγδάλι, Φρέσκο παστεριωμένο γάλα, φυτικό Λίπος, Αλάτι.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση Σερβιρίσματος: Τραχανάς με γάλα & βούτυρο.

Βράζουμε 1/2 κούπας τραχανά σε 1 1/3 κούπα νερό. Φροντίζουμε να μείνει ελάχιστο νερό. Σ΄ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές σούπας αγελ.βούτυρο και σωτάρουμε 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στην κατσαρόλα με τον τραχανά προσθέτουμε το γάλα(ζεστό),το σωταρισμένο κρεμμύδι με το βούτυρο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και δίνουμε βράση μέχρι την επιθυμητή πήξη.

Ελιές πράσινες 250γρ.

Προϊόν της Ελληνικής Γής. Ταυτισμένο με την υγεία ,την ευεξία και τον πολιτισμό.

Συστατικά : Ελιές Πράσινες, Νερό, Αλάτι. Ρυθμ. Οξύτητας: Γαλακτικό Οξύ, Αντιοξειδωτικά: Κιτρικό & Ασκορβικό Οξύ.

Διατηρείτε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Επικοινωνία:

ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ HONEY4U *
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Φιλιππουπόλεως 52 – τκ.56 123
Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη

τηλ.2310 729 020 – 6975 593 422 (viber)

e-mail:honeythasos@yahoo.gr

WWW.HONEYTHASOS.GR

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

Αβραμιδης Ηλίας-Θεσσαλονίκη
Γιαννοπολίτη Μαρία - Πάτρα