Διαγωνισμός για δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση: "Οδύσσεια του Ομήρου"(Μόνο για Θεσσαλονίκη )

Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7-9,Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη,τηλ. 2310 458 59), σε συνεργασία με το pamebolta.gr προσφέρει από μία διπλή πρόσκληση σε δύο αναγνώστες για την παιδική θεατρική παράσταση "Οδύσσεια του Ομήρου" την Κυριακή 13 Οκτωβρίου  2019 και ώρα 11:30.
 
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για το δώρο τους τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς από το pamebolta.gr, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο Θέατρο είκοσι λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης, προκειμένου να λάβουν τις προσκλήσεις από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη στη Θεσσαλονίκη.
 
Λίγα λόγια για την παράσταση :
 

Η Οδύσσεια του Μικρού Βορρά έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια «πατρίδα» και «νόστος», επιστρέφει από τον Μικρό Βορρά σε μία παράσταση – εμπειρία.

Μετά από τον πρώτο χρόνο παραστάσεων που ενθουσίασε το κοινό, η «Οδύσσεια» έρχεται αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 29/9 και για τέσσερις Κυριακές προκειμένου να ταξιδέψει το κοινό με τρόπο μοναδικό.

Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, οι θεατές μεταμορφώνονται σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του Ομηρικού έπους.

Ο στόχος είναι διπλός: Υποστηρίζονται οι εκπαιδευτικοί στο δύσκολο έργο τους, αλλά προσφέρεται και μια ώρα μαγείας και σκηνικής αλήθειας.

Κάτι παραπάνω από μια απλή παράσταση, η «Οδύσσεια», καταφέρνει να μεταφέρει αξίες και νοήματα από το παρελθόν στους σημερινούς έφηβους, με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο κάνοντας τους θεατές να μπουν στα παπούτσια των ηρώων και να ζήσουν τις περιπέτειες του έπους αυτού μαζί με τους ηθοποιούς.

Συντελεστές:
Κείμενο: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη
Κουστούμια: Στέφνος Μπαμπούλης, Ιωάννα Παγιατάκη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αργιέτα Οκαλίδου
Χρήστος Τσάβος, Σοφία Φραγγή

(Πρεμιέρα) Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6981 720 981.

Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Μεταμορφώσεως 7-9,
Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 458 591

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. Μπάσια Ζωή
  2.  Κωνσταντίνος Σφέτσας