Διαγωνισμός για 2 αντίτυπα του βιβλίου: «Περιγράφοντας τη δυσλεξία» από τις εκδόσεις Φυλάτος

Το pamebolta.gr σε συνεργασία με το www.d-all  δίνει την ευκαιρία  σε δύο τυχερούς αναγνώστες  να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του  βιβλίου:"Περιγράφοντας τη δυσλεξία".

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, θα πρέπει α)να κάνετε Like στη σελίδα του www.d-all στο facebook:

https://www.facebook.com/D-all-193728831264694/  

και β) να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας  στη φόρμα ανάρτησης προσωπικών δεδομένων του pamebolta.gr.

Oι  νικητές   θα λάβουν  το δώρο τους   μέσω ταχυδρομείου,  αρκεί μόλις δουν  δημοσιευμένο το όνομά τους στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλουν  στο e-mail του pamebolta.gr (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το  τηλ. επικοινωνίας τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:  

Αυτό το βιβλίο έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν τι είναι η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αναφέρεται στις δυσκολίες, αλλά και στις τεχνικές που μπορούν να διευκολύνουν τη μάθηση, επισημαίνοντας παράλληλα τις θετικές ιδιότητες του ατόμου.

Τις περισσότερες φορές, η δυσλεξία συνυπάρχει με άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό, σε αυτό το βιβλίο γίνεται μεν αναφορά στη δυσλεξία (μια και είναι η πιο συχνή και γνωστή ειδική μαθησιακή δυσκολία), αλλά πολλά από τα αναφερόμενα αφορούν και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οδηγούν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δυσκολεύουν πολύ την εκμάθηση τόσο της γραφής, όσο και της ανάγνωσης. Δυσκολεύουν την απόδοση στο σχολείο και έτσι επηρεάζουν όλη τη ζωή και την οικογένεια.

Κάθε άτομο με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, πρέπει να βρει την ψυχική δύναμη να αντεπεξέλθει στο σχολείο. Το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι είναι να κατανοήσει τι είναι η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Να βρει ξανά την πίστη στον εαυτό του και την επιμονή του για να πετύχει.

Τα άτομα αυτά, σκέφτονται περισσότερο με εικόνες παρά με λέξεις. Γι’ αυτό τον λόγο, χρησιμοποιούμε περισσότερο εικόνες και όχι κείμενο.

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για να εξηγήσουν στα παιδιά τους και στους μαθητές τους αντίστοιχα, τι σημαίνει «δυσλεξία» και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Διαβάζοντάς το και εξηγώντας το, δίνεται η δυνατότητα στον γονιό, αλλά και στον εκπαιδευτικό να ανοίξει συζήτηση με το παιδί, προκειμένου να το βοηθήσει να απενεχοποιηθεί, να βρει την ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθει στο σχολείο και στην καθημερινότητα.

Ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε και να σας φανεί χρήσιμο.

Συγγραφέας: Mike Jones
Εικονογράφηση: Leah Heming
Απόδοση: Μηλιώνη Λία
Επιμέλεια: Κολαρά Πέπη

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από ηλεκτρονικό  κατάστημα: https://www.d-all.gr/product/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B1/

 αλλά και από το κατάστημα στην Ι. Δραγούμη 17, τ.κ. 546. 25, Θεσσαλονίκη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στο  e-mail: info@d-all.gr, ή στο  τηλ. 2310 238 579 (Κα Μηλιώνη Λία),www.d-all.gr.

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. βλαστου ελενη- αγιος ευστρατιος
  2. Μουστάκα Γεωργία - Αστακός