Διαγωνισμός για 10 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση "Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη"

To pamebolta.gr σε συνεργασία με το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» δίνει την ευκαιρία σε 10 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παιδική παράσταση "Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη" για το Σάββατο 30/3 στις 14:30 ή την Κυριακή 31/3 στις 11:30

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.
 
Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζονται τα έργα «Η Ειρήνη» και οι «Αχαρνείς», τα οποία αναφέρονται στην «ειρήνη» και τον «πόλεμο», θέματα επίκαιρα και καθοριστικά για τον κόσμο μας. Στην «Ειρήνη» ο καλοκάγαθος Τρυγαίος προσπαθεί να απελευθερώσει την Ειρήνη από τη σπηλιά, όπου την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος, ενώ στους  «Αχαρνείς» ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολις δίνει μάχη ενάντια στον πολεμοχαρή στρατηγό Λάμαχο. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται «Ο Πλούτος», όπου ο Αριστοφάνης παραδίδει μαθήματα πολιτικής οικονομίας, καθώς ο ομώνυμος ήρωας είναι τυφλός και δεν βλέπει πού δίνει τα αγαθά του, με αποτέλεσμα να χαρίζει πλούτη στους κακούς. Όμως, όταν ξαναβρίσκει το φως του, γίνεται δίκαιος, κάνοντας μόνο τους καλούς να πλουτίσουν. Τέλος, παρουσιάζονται οι «Όρνιθες»: Δύο Αθηναίοι, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέταιρος, απογοητευμένοι από τη ζωή της πόλης, ψάχνουν έναν ήσυχο τόπο. Πηγαίνουν στη χώρα των πουλιών, ιδρύουν μαζί μ' αυτά μια φανταστική πολιτεία, την Ουρανούπολη, μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη, με φαντασία, ανοιχτή για όλους στο όνειρο και τις ευκαιρίες.

 

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

Κυριακή 31/3/2019 στις 11:30
 
  1. Γεωργιλά Φανή 
  2. Μπλέτα Ελένη 
  3. Μπασδεκη Αθανασια 
  4. Κουμπουλα Μαρία 
  5. κυργιακου ευαγγελια 
 
Σάββατο 30/3/2019 στις 14:30
 
  1. Ζαφειρατου Ελένη 
  2. ΒΑΡΔΑΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 
  3. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 
  4. ΤΣΟΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
  5. Κοσσοβας Αποστολος