Δύο τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από μία προληπτική παιδοφθαλμολογική εξέταση στο Ophthalmica Kids του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica

(Μόνο για αναγνώστες από τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα) 

Το pamebolta.gr σε συνεργασία με το Ophthalmica δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερά παιδάκια να κερδίσουν από  μία προληπτική παιδοφθαλμολογική εξέταση στο Ophthalmica Kids !

Οι  νικητές  θα ειδοποιηθούν για το δώρο τους  ηλεκτρονικώς και τηλεφωνικώς από το pamebolta.gr. Στη συνέχεια  θα πρέπει  να επικοινωνήσουν  με το τηλεφωνικό κέντρο του Ophthalmica  (τηλ. 2310 263 063, 2310 413 131) για να οριστεί  ραντεβού για την προληπτική παιδοφθαλμολογική εξέταση στην Κεντρική Μονάδα του Ophthalmica Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27, στη Θεσσαλονίκη.

Η χρήση του δώρου θα χρειαστεί να γίνει εντός τριών μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης του δώρου στους νικητές του διαγωνισμού.

H σημασία της προληπτικής οφθαλμολογικής εξέτασης στα παιδιά από εξειδικευμένους  οφθαλμίατρους.

Κάθε παιδί γνωρίζει τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του. Η καλή όραση θα το βοηθήσει να επικοινωνήσει, να κινηθεί, να μάθει, διότι το 80 % από αυτά που μαθαίνουμε στη ζωή τα μαθαίνουμε βλέποντας. Η όραση των παιδιών αναπτύσσεται σταδιακά από τη γέννηση μέχρι τα 7 τους χρόνια. Για να αναπτυχθεί όμως σωστά, θα πρέπει τα όργανα της όρασης (μάτια & οπτικό σύστημα) να έχουν δομηθεί σωστά. 15-20% των παιδιών πάσχουν από αδιάγνωστες οφθαλμολογικές παθήσεις που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα την όρασή τους.

Βλάβες στα μάτια στα χρόνια της ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα διότι σοβαρές οπτικές διαταραχές, προκαλούν στα παιδιά αδυναμία συγκέντρωσης, μειωμένη απόδοση στο σχολείο και δυσκολίες σε δραστηριότητες όπως: η ζωγραφική, ο χορός, τα αθλήματα κ.ά. Η πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων οδηγεί τις περισσότερες φορές στη πλήρη ίασή τους.

Στο Ophthalmica Kidsεφαρμόζονται προγράμματα προληπτικών ελέγχων και σχολικής ετοιμότητας προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών. Η εξέταση πρέπει να μοιάζει με παιχνίδι προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικία. Παίζοντας το παιδί νιώθει ασφάλεια και οικειότητα, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε όργανα που μπορεί να το τρομάξουν, καθώς όλα τα διαγνωστικά μας μέσα, είναι κατασκευασμένα για να ταιριάζουν στον κόσμο του παιδιού.

Ο  ρόλος του παιδοφθαλμίατρου είναι να ανακαλύπτει εάν η οπτική λειτουργία ενός παιδιού αναπτύσσεται φυσιολογικά ή όχι στη πορεία του χρόνου και γιατί. Για παράδειγμα, όταν εξετάζουμε ένα τρίχρονο παιδί, ελέγχουμε εάν αυτό βλέπει σαν τρίχρονο και όχι σαν ενήλικας. Άρα ο εξειδικευμένος οφθαλμίατρος , πρέπει να γνωρίζει τα φυσιολογικά επίπεδα της όρασης στις διάφορες ηλικίες και ανάλογα να συγκρίνει.

 

Λίγα λόγια για το Ophthalmica:

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη οφθαλμολογική κλινική στα Βαλκάνια. 

Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας με εύκολη πρόσβαση, υπερσύγχρονες υποδομές και τεχνολογία αιχμής, η άρτια εξειδικευμένη ομάδα μας προσφέρει υψηλής ποιότητας οφθαλμολογική φροντίδα σε προληπτικό, κλινικό, διαγνωστικό και χειρουργικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ολόκληρο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων σε ασθενείς κάθε ηλικίας.

Mε ένα σύνολο ειδικά καταρτισμένων κι έμπειρων ιατρών διεθνούς φήμης, το Ινστιτούτο Ophthalmica έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση ως ένα από τα κορυφαία και πρωτοπόρα οφθαλμολογικά κέντρα στην Ευρώπη.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica :

  • Διαθέτει επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης σε κάθε πεδίο της σύγχρονης οφθαλμολογίας
  • Διατηρεί σταθερά μέτρα και διαδικασίες ασφάλειας πιστοποιημένες με ISO
  • Επενδύει σε τεχνολογία αιχμής
  • Διατηρεί συνεργασία με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού
  • Προσφέρει οφθαλμολογικές υπηρεσίες με ποιότητα, ασφάλεια και φροντίδα σε κάθε ασθενή
  • Συμβάλλει στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης
  • Στηρίζει ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού με προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Επικοινωνία: Ophthalmica 

Κεντρική Μονάδα: Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27

τ.κ. 546 55, Θεσσαλονίκη

Παράρτημα: Αγίας Σοφίας 40,

τ.κ. 546 22, Θεσσαλονίκη 

τηλ.: 2310 263 063, 2310 413 131

fax:2310 279 362 

www.ophthalmica.gr

e-mail: info@ophthalmica.gr

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Η νικήτρια είναι η 

  1. Παπούντζα Κατερίνα- Θεσσαλονίκη
  2. ΒΑΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ