Διαγωνισμός με δώρο δύο επιτραπέζια παιχνίδια «Μπίλι ο Φωνακλάς» από την εταιρεία John Hellas Ε.Π.Ε

Το pamebolta.gr σε συνεργασία με την εταιρεία John Hellas Ε.Π.Ε δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερά παιδάκια να κερδίσουν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι

Οι νικητές  θα λάβουν το δώρο τους με courrier, αρκεί μόλις δουν δημοσιευμένο το όνομά τους στο τέλος του διαγωνισμού, να στείλουν στο e-mail του pamebolta.gr (info@pamebolta.gr) τα πλήρη στοιχεία τους, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με τ.κ. και το τηλ. επικοινωνίας τους.«Μπίλι ο Φωνακλάς»!

Περιγραφή του δώρου :

«Μπίλι ο Φωνακλάς»


Επιτραπέζιο Ravensburger®

Author: Kai Haferkamp

Design: Kinetic, Kreppold, DE Ravensburger, Nadine Colin (οδηγίες)

Illustration: Kinetic

Παιχνίδι δεξιοτήτων για 1-4 παίκτες, ηλικίας 4-99 ετών

Περιεχόμενα

1 φράγμα (ένα ρυάκι με δύο όχθες)

42 κορμοί και 42 καπάκια σε 3 χρώματα (10 πορτοκαλί, 12 κίτρινοι, 20 καφέ)

1 φωνακλάς κάστορας

1 ξύλινη ράβδος

Ο δουλευταράς κάστορας έχει χτίσει ένα γερό φράγμα από κορμούς, αλλά οι πονηροί του γείτονες προσπαθούν συνεχώς να τους κλέψουν, όταν αυτός δεν κοιτάει. Προσοχή! Αφαίρεσε με επιδεξιότητα τους κορμούς χωρίς να υποχωρήσει το φράγμα! Αν πέσει ο κάστορας, θα τον ακούσεις να φωνάζει θυμωμένος. Ποιος θα καταφέρει να κλέψει τους περισσότερους κορμούς χωρίς να τον καταλάβει ο κάστορας;

Σκοπός του παιχνιδιού

Μάζεψε πρώτος 2 καφέ, 2 πορτοκαλί και 2 κίτρινους κορμούς.

Πριν από το πρώτο παιχνίδι

Συναρμολόγησε τους κορμούς ενώνοντας τα αντίστοιχα καπάκια.

Προσοχή: Οι κορμοί δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν, οπότε φρόντισε να συναρμολογήσεις τους κορμούς σωστά, χρησιμοποιώντας τα καπάκια με το ίδιο χρώμα!

Προετοιμασία

  • Κούμπωσε τις 2 όχθες (δεξιά και αριστερή) στο ρυάκι δημιουργώντας έτσι το φράγμα του κάστορα και τοποθέτησέ το στη μέση του τραπεζιού.

  • Στοίβαξε τυχαία τους κορμούς ανάμεσα στις δύο όχθες. Τοποθέτησε πρώτα 5 κορμούς πάνω στο ρυάκι, μετά 6 από πάνω, έπειτα άλλους 5, κ.ο.κ. Η πάνω σειρά θα πρέπει να αποτελείται μόνο από 4 κορμούς.

  • Αφαίρεσε την ασφάλεια από την κοιλιά του κάστορα και τοποθέτησέ τον προσεκτικά στην κορυφή του φράγματος, όπως φαίνεται στην εικόνα. Μπορεί να αρχίσει να φωνάζει, μόλις όμως ηρεμήσει, θα σταματήσει.

  • Καθίστε έτσι στο τραπέζι ώστε όλοι να βλέπετε και να φτάνετε τους κορμούς.

  • Ακούμπησε τη ράβδο δίπλα στο φράγμα.

Το παιχνίδι ξεκινά!

Ξεκινά ο νεότερος σε ηλικία παίκτης, και το παιχνίδι συνεχίζεται με τη φορά του ρολογιού.

  1. Αφαιρώντας κορμούς

Όταν έρθει η σειρά σου, χρησιμοποίησε την ξύλινη ράβδο για να αφαιρέσεις προσεκτικά έναν κορμό από το φράγμα χωρίς να ενοχλήσεις τον κάστορα.

-εικόνα-

Ακούμπησε με τη ράβδο το κέντρο ενός κορμού και σπρώξε μέχρι αυτός να πέσει από την άλλη πλευρά.

Δεν μπορείς να αφαιρέσεις κορμό της πάνω σειράς. Εάν ο κορμός του χρώματος που χρειάζεσαι βρίσκεται μόνο στην πάνω σειρά, τότε μπορείς να ανακατέψεις και να επανατοποθετήσεις τους κορμούς πριν συνεχίσεις να παίζεις.

  1. Πρόσεξε τις αντιδράσεις του κάστορα

  • Ο κάστορας παραμένει σιωπηλός!

Εάν αφαιρέσεις έναν κορμό χωρίς να αναστατώσεις τον κάστορα, μπορείς να τον κρατήσεις και να τον τοποθετήσεις μπροστά σου. Στη συνέχεια, παίζει ο επόμενος παίκτης.

Βεβαιώσου ότι αφαιρείς κορμό του χρώματος που χρειάζεσαι. Εάν αφαιρέσεις κορμό ενός χρώματος από το οποίο έχεις ήδη δύο μπροστά σου τότε, ως τιμωρία, πρέπει να τον δώσεις σε έναν συμπαίκτη σου που το χρειάζεται.

Εάν αφαιρέσεις δύο κορμούς ταυτόχρονα, πρέπει να κρατήσεις μόνο τον ένα και να δώσεις τον άλλο σε έναν συμπαίκτη σου. Εάν δεν τον χρειάζεται κανείς, επανατοποθέτησέ τον στη στοίβα. Στη συνέχεια, παίζει ο επόμενος παίκτης.

  • Ο κάστορας βάζει τις φωνές!

Εάν ο κάστορας αναστατωθεί ή πέσει από το φράγμα του, θα αρχίσει να φωνάζει. Επίστρεψε τον κορμό στο φράγμα και επανατοποθέτησε τον κάστορα στην κορυφή. Ο κάστορας μπορεί να συνεχίσει να φωνάζει για λίγο, αλλά σύντομα θα ηρεμήσει και ο επόμενος παίκτης θα μπορέσει να παίξει. Εάν ένας παίκτης κουνήσει το τραπέζι και ενοχλήσει τον κάστορα, θα πρέπει να επιστρέψει έναν από τους κορμούς του στο φράγμα.

Τέλος παιχνιδιού

Μόλις κάποιος παίκτης καταφέρει να συλλέξει δύο καφέ, δύο πορτοκαλί και δύο κίτρινους κορμούς, κερδίζει το παιχνίδι!

Παραλλαγές του παιχνιδιού

για έναν παίκτη

Πόσους κορμούς μπορείς να αφαιρέσεις από το φράγμα χωρίς να σε καταλάβει ο κάστορας; Μπορείς να αφαιρέσεις 6 ή και 9; Προσπάθησε να σπάσεις το προσωπικό σου ρεκόρ!
 

για προχωρημένους παίκτες

Στη στοίβα με τους κορμούς, ισορρόπησε τον κάστορα με το πρόσωπο προς τα κάτω (στη μύτη του) ή προς τα πάνω (στην ουρά του). Ισχύουν οι γνωστοί κανόνες.

 

Οδηγίες χρήσης

Αλλαγή μπαταρίας

Ο κάστορας λειτουργεί με δύο μπαταρίες των 1.5 V, τύπου LR44/176/KA76/V13GA. Οι μπαταρίες πρέπει να τοποθετούνται και να αντικαθίστανται από ενήλικα. Η θέση της μπαταρίας βρίσκεται στην κοιλιά του κάστορα. Ξεβιδώστε τη βίδα με κατσαβίδι. Τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με την εικόνα στο εσωτερικό της βάσης. Επανατοποθετήστε και βιδώστε το καπάκι στη θέση του.

Οδηγίες φύλαξης

  • Καθαρίστε το παιχνίδι με μαλακό, στεγνό ή ελαφρώς νωπό πανί. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά.

  • Μην αφήνετε τον κάστορα στον ήλιο ή κοντά σε πηγές θερμότητας.

  • Μη βρέχετε τον κάστορα.

  • Μην αποσυναρμολογείτε τον κάστορα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Αν ο κάστορας δε λειτουργεί σωστά, δοκιμάστε τα παρακάτω:

  • Ελέγξτε αν οι μπαταρίες είναι σωστά τοποθετημένες.

  • Τοποθετήστε νέες μπαταρίες.

  • Αφαιρέστε και επανατοποθετήστε τις μπαταρίες.
     

Λίγα λόγια για την εταιρία:

Η John Hellas Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα έμπειρων στελεχών στο χώρου του παιχνιδιού. Είναι η αντιπρόσωπος της Ravensburger σε Ελλάδα και Κύπρο, και ο επίσημος δικαιούχος των σημάτων Disney και Marvel για  Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Επιπλέον, έχει την επίσημη διανομή των παιχνιδιών ρόλου – μίμησης της Mattel στην ελληνική αγορά.

Η έδρα και η αποθήκη της εταιρίας στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 2.500m² στη Θεσσαλονίκη, ενώ λειτουργεί και Showroom στην Αθήνα.

Σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας. Ακολουθώντας τις εξελίξεις του κλάδου, έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη σειρά με επώνυμα παιχνίδια, την οποία φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς.

Ανακαλύψτε τα!

John Hellas Ε.Π.Ε.

Μακεδονικού Αγώνα 14, Ωραιόκαστρο
Τ.Θ. 364, Τ.Κ. 57013, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 688 653, fax: 2310 688 910
e-mail: info@johnhellas.gr

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. ΜΑΝΔΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τρίκαλα Θεσσαλίας
  2. Κουτρουλού Ζωγραφιά Άνοιξη-Αθήνα