Διαγωνισμός για 15 δωράκια από την καινούργια ταινία "Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια"

To pamebolta.gr σε συνεργασία με την feelgood δίνει την ευκαιρία σε 15 τυχερά παιδάκια να κερδίσουν ένα δωράκι από την καιρνούργια ταινία "Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια"

Τα δώρα μας 

5 σελιδοδείκτες κλειδιά

5 κουβέρτες

5 σημειωματάρια

 

Λίγα λόγια για την ταινία  

1η Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood, Μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D. Όταν η Κλάρα (Mackenzie Foy) βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα (Keira Knightley), πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα (Helen Mirren) για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο αυτό κόσμο. Στο πλάι της πάντα ο γενναίος και ταπεινός Καρυοθραύστης της (Jayden Fowora-Knight).

Η Disney μεταφέρει πανηγυρικά στη μεγάλη οθόνη το κλασικό και ιδιαίτερα αγαπητό παραμύθι του 19ου αιώνα με μία φαντασμαγορική ταινία που παρουσιάζει καινούριους χαρακτήρες σε μία παιχνιδιάρικα πιο φωτεινή εκδοχή της πασίγνωστης ιστορίας. «Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» ζωντανεύει χάρη σε ένα λαμπερό καστ ηθοποιών με τους Helen Mirren (The Queen), Keira Knightley (Atonement), Morgan Freeman (Million Dollar Baby) και Mackenzie Foy (Interstellar) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την εντυπωσιακή παραγωγή σκηνοθετούν οι Lasse Hallström (Chocolat) και Joe Johnston (Captain America: The First Avenger). Η πλούσια σε σκηνικά και κουστούμια ταινία ταξιδεύει όλη την οικογένεια σε έναν μαγικό παράλληλο κόσμο με τον αξεπέραστο, εορταστικό τρόπο της Disney.

Διάρκεια: 99’

Υπάρχει και αυτός ο Καρυοθραύστης

Έχει μεγαλοπρέπεια. Έχει μαγεία. Και η Ζαχαρένια Νεράιδα είναι σίγουρα νοστιμότατη. Αλλά δεν είναι ο Καρυοθραύστης που ξέρουμε.

Η λέξη Καρυοθραύστης φέρνει στο μυαλό χριστουγεννιάτικο στολισμό, ένα ξύλινο στρατιωτάκι και ένα μικρό κορίτσι που τρομάζει στη θέα ποντικιών. Γραμμένη το 1816 η αυθεντική ιστορία του E.T.A. Hoffmann έχει εμπνεύσει όλο τον κόσμο και έχει παιχτεί σε εντυπωσιακές παραστάσεις. Αυτή τη φορά η ιστορία μεταφέρεται σε μία επική κινηματογραφική ταινία. «Η ιστορία έχει αλλάξει πολύ με το πέρασμα του χρόνου» λέει ο Lasse Hallström, ένας από τους σκηνοθέτες της κινηματογραφικής μεταφοράς της Disney. «Η εκδοχή του Alexandre Dumas ήταν λιγότερο τρομαχτική και μετά έγινε μπαλέτο με τη μουσική του Tchaikovsky. Η μουσική αυτή μου φαινόταν πάντα συναρπαστική. Το μπαλέτο είναι μοναδικό σε κάθε ανέβασμα, καθώς η ιστορία εξελίσσεται στο μυαλό των δημιουργών. Κάναμε το ίδιο. Προσθέσαμε κι εμείς στοιχεία στην ιστορία».

Η ταινία παρουσιάζει την Κλάρα, μία έξυπνη 14χρονη με πάθος για την επιστήμη. Σύμφωνα με τη σεναριογράφο Ashleigh Powell, η Κλάρα δεν νιώθει ότι έχει βρει τον εαυτό της. «Είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό» λέει η Powell. «Δεν ταιριάζει με τα στερεότυπα ενός βικτοριανού κοριτσιού. Δεν την ενδιαφέρουν τα ωραία φορέματα και τα σχετικά. Είναι λίγο αγοροκόριτσο. Της αρέσει να δημιουργεί, να χτίζει και να καταλαβαίνει πώς λειτουργούν τα πράγματα. Με αυτή την έννοια, μοιάζει με τον νονό της, τον Ντροσελμάγιερ. Είναι αδελφές ψυχές».

Αλλά η Κλάρα παλεύει με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. «Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα κάνει η οικογένεια χωρίς τη Μαρί» λέει η Powell. «Και η μητέρα της έχει αφήσει πίσω της δώρα για την Κλάρα και τα αδέλφια της, γεγονός που πυροδοτεί τη δράση».

Το δώρο

Η Κλάρα λαμβάνει ένα δώρο, ένα μουσικό κουτί σε σχήμα αυγού με ένα σημείωμα που λέει: «Ό,τι χρειάζεσαι είναι μέσα εδώ». Αλλά το κουτί είναι κλειδωμένο και, παραδόξως, δεν υπάρχει κλειδί. Απογοητεύεται και συγχίζεται, γιατί θέλει να ξεκλειδώσει το κουτί και να μάθει τα μυστικά του. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του νονού της θα την οδηγήσει χωρίς να το υποψιάζεται στην αναζήτηση του κλειδιού σε έναν παράξενο και μυστηριώδη παράλληλο κόσμο. Εκεί η Κλάρα συναντά έναν στρατιώτη με το όνομα Φίλιπ, μία συμμορία ποντικιών και τους αντιβασιλείς τριών βασιλείων: των νιφάδων, των λουλουδιών και των ζαχαρωτών. Την υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, ειδικά η Ζαχαρένια Νεράιδα, που της εκμυστηρεύεται ότι κάποτε ήταν κοντινή φίλη της μητέρας της.

Αλλά αυτός ο παράξενος καινούριος κόσμος δεν είναι ολοκληρωμένος. Έχει διασπαστεί εξαιτίας παλιότερης διαμάχης, μία βασίλισσα είναι εξόριστη και το βασίλειο της είναι ξεχασμένο, γεμάτο ποντίκια, που είναι στρατιώτες. Η Κλάρα και ο Φίλιπ πρέπει να πάνε κόντρα σε αυτό το απειλητικό Τέταρτο Βασίλειο, την πατρίδα της τυραννικής Κόκκινης Μητέρας, για να βρουν το κλειδί και να γαληνέψουν αυτόν τον ασταθή κόσμο.

«Η ταινία είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία» λέει ο σκηνοθέτης Joe Johnston. «Είναι συναρπαστική, δραματική, συγκινητική και αισιόδοξη. Με το θετικό μήνυμα ότι η αγάπη της οικογένειας δίνει κουράγιο να ξεπεραστεί η απώλεια. Είναι μία τέλεια ταινία για όλη την οικογένεια στις γιορτές».

Η Keira Knightley πρωταγωνιστεί ως Ζαχαρένια Νεράιδα και η Mackenzie Foy πρωταγωνιστεί ως Κλάρα σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης. H Helen Mirren ενσαρκώνει την τρομαχτική Κόκκινη Μητέρα και ο Morgan Freeman είναι ο εκκεντρικός νονός της Κλάρα, o Ντροσελμάγιερ.

 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

5 σελιδοδείκτες κλειδιά

  1. Pavlidis gigoris
  2. Δημητριαδου Σιμελα
  3. Νικολοπούλου Χρυσούλα
  4. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗ
  5. Ζαρναβέλη Μαρία

5 κουβέρτες

  1. Τσατσούλη Νατάσσα
  2. Δεσύλλα Ναταλία
  3. Μαυριδοπούλου Ελένη
  4. Ασλάνης Γιάννος
  5. Γκότσης Δημήτριος

5 σημειωματάρια

  1. Τσάνη Μαρία
  2. Δήμος Αντώνης
  3. Ανδριτσοπούλου Ειρήνη
  4. Σωτηρακη Λεμονιά
  5. Λαγού Πηνελώπη