Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Μαμά μου, ΜΟΥ»

Το Pamebolta.gr σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα δίνει την ευκαιρία σε 2 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση "Μαμά μου, ΜΟΥ"

 Λίγα λόγια για την παράσταση 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 18:30 στο «Κουκλόσπιτο» η ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» παρουσιάζει την παράσταση «Μαμά μου, ΜΟΥ». Είναι μια τρυφερή και ευφάνταστη παράσταση που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με τον αποχωρισμό από τη μαμά που πρέπει να εργαστεί.

Η ιστορία:

Στο έργο πρωταγωνιστεί μια μητέρα διχασμένη μεταξύ δουλειάς και φροντίδας του μικρού γιου της που θέλει όλη την προσοχή της. Όταν η μαμά αισθανθεί ότι την χρειάζεται κοντά του θα παραμελήσει τη δουλειά της για να φύγουν σε ένα φανταστικό ταξίδι  ώστε να τον βοηθήσει να γίνει πιο αυτόνομος. Εκεί  θα ζήσει πλούσιες περιπέτειες, θα γνωρίσει φίλους και θα μάθει πώς να τους αποχωρίζεται. Έτσι όταν έρθει η νύχτα, ο εξαντλημένος από κούραση γιος, θα αποδεχτεί πια τον αποχωρισμό από τη μαμά του για να αποκοιμηθεί. Εκείνη, με την πληρότητα που τη γέμισε η στοργή που πρόσφερε στο παιδί της, θα επιστρέψει στη δουλειά της ευτυχισμένη και αποτελεσματική. Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και εξερεύνησης συναισθημάτων του πρόσκαιρου αποχωρισμού.

Συμμετέχουν μία ηθοποιός, μία κούκλα άμεσης κίνησης 40 εκατοστών και πάνινες κούκλες τεχνικής «muppet show» που ξεπροβάλλουν από το φουστάνι της μαμάς μέσα σε ευφάνταστους σκηνικούς χώρους σε διαδραστική σχέση με το κοινό…

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία – σενάριο – ερμηνεία – κατασκευή κούκλας – κουστουμιού – σκηνικού: Εμμανουέλα Καποκάκη
Δραματουργική επεξεργασία – εφαρμογές παιγνιοθεραπείας – παιδαγωγικός σύμβουλος: Αριστέα Κοντραφούρη
Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής: Κώστας Μπεβεράτος, Βασιλική Κριθαρά

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

18:30

Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»

Β. Βουλγαροκτόνου 60, Νεάπολη Αθήνα, 11473

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 6428 769 – 693 26 28 305

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

 

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»

H ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 και από τότε εργαζόμαστε με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου Κούκλας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, με συνδυασμό δράσης ηθοποιού και κούκλας, για παιδιά και ενήλικες. Συνδυάζουμε τη σκηνική δράση κούκλας και ηθοποιού, θέατρο και χορό. Οι κούκλες μας είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Τα «Πράσσειν Άλογα» καλούν τους θεατές να Πράξουν Α-Λογα, δηλαδή με το Συναίσθημα και το Ασυνείδητο και να ταξιδέψουν στον φαντασιακό και μαγικό κόσμο των παραστάσεων του Θεάτρου Κούκλας ώστε να επαναφορτιστούν ψυχικά.

Έχουμε κάνει 15 θεατρικές παραγωγές. Από το 2000 έως το 2009 επιχορηγούμασταν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. ως αναγνώριση του εξαιρετικού πολιτιστικού μας έργου. Για τις παραγωγές μας έχουμε υποστηριχθεί από τα Ινστιτούτα Πολιτισμών της Γαλλίας, της Δανίας, της Ισπανίας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, την Υπερνομαρχία Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς όπως και από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Έχουμε συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Οργανώνουμε σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες κατ’ έτος.

 

Η Εμμανουέλα Καποκάκη, βασικό μέλος της ομάδας, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας της Charleville της Γαλλίας (υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε θέατρα: Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πορεία, Εμπορικόν, Προσκήνιο, Φούρνος, Πολύτεχνο, Από Μηχανής, Studio Μαυρομιχάλη, Μύλος Θεσσαλονίκης, σε Σχολεία, Δήμους και κατά τόπους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις) και στο εξωτερικό με επίσημες ελληνικές συμμετοχές, σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Βουλγαρία).

www.prasinaloga.gr 210 6428 769 – 6932 628 305 – Β. Βουλγαροκτόνου 60 – Αθήνα
 

Οι νικητές είναι:

Νικητές: 

Οι νικητές είναι :

  1. Καρανίκας Ιωάννης
  2. ΤΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ