Ποίοι είναι οι χαρακτήρες της φρουτοπιάς ;;

Η «Φρουτοπία», το κλασσικό πλέον έργο του Ευγένιου Τριβιζά που εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια ως κοσμαγάπητη τηλεοπτική σειρά αρχικά και ως σειρά πολύχρωμων κόμικς στη συνέχεια, έχει συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Γνωρίστε ή ξαναθυμηθείτε τους χαρακτήρες του .

ΟΙ ΚΟΣΜΑΓΑΠΗΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Πίκος Απίκος: Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος που αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να ταξιδέψει στην μακρινή Φρουτοπία για να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του μανάβη και ζει μέρα με τη μέρα τα συναρπαστικά γεγονότα που σημαδεύουν ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου, αλλά και τη δική του ιστορία.

Αιμίλιος το μήλο: Πρόεδρος της κυβέρνησης των φρούτων. Κατάγεται από το μήλο που είχε πέσει στο κεφάλι του Νεύτωνα. Κυβερνάει τη Φρουτοπία μαζί με το υπουργικό συμβούλιο, τα εφτά σπουδαία λάχανα.

Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο: Περιφρονημένος δρομέας που φτάνει πάντα τελευταίος στους αγώνες δρόμου και όλοι τον κοροϊδεύουν. Η μοίρα όμως του επιφυλάσσει να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα και σωτήρα της Φρουτοπίας.

Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα: Ιδιοκτήτρια πανδοχείου δέκατης όγδοης κατηγορίας. Της αρέσει να ξεσκονίζει με τις βλεφαρίδες της τις κλειδαρότρυπες των δωματίων των πελατών της. Τα δωμάτια στο ξενοδοχείο της δεν έχουν ντους. Έχουν όμως μπόλικες τρύπες στη σκεπή.

Μάτα η ντομάτα: Ζουμερή ντομάτα ερωτευμένη με τον Βρασίδα το κρεμμύδι, ο οποίος όμως την απορρίπτει, επειδή τη βρίσκει πολύ ώριμη.

Θάνος το κολοκυθάκι: Το ταπεινό κολοκυθάκι που ονειρεύεται να δείρει ένα μανάβη. Θα πραγματοποιηθεί άραγε ποτέ το όνειρό του;

Μανόλης ο μανάβης: Ένας βλοσυρός μανάβης που η ξαφνική και ανεξήγητη εξαφάνισή του γίνεται αφορμή για την επανάσταση των φρούτων και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της θρυλικής Φρουτοπίας.

Βλάσης το βλίτο: Ένα βλίτο με απελπιστικά χαμηλό δείκτη ευφυΐας που καταφέρνει όμως να ανακηρυχθεί πρύτανης του πανεπιστημίου.

Φρουφρού η φράουλα: Μοιραία τραγουδίστρια που τα βράδια τραγουδά αισθησιακά τραγούδια στο νυχτερινό χορευτικό κέντρο «Το ταψί», ενώ στο πιάνο τη συνοδεύει ένα αράπικο φιστίκι.