Αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη αγάπη !!!

Αυτή η εβδομάδα με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία για να εκφράσεις και να  δείξεις την αγάπη σου στους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάς !!!

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις 14 Φεβρουαρίου:


Ίσως σήμερα να έχετε κλείσει τραπέζι για να γιορτάσετε με την αγάπη σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ίσως να βγείτε με τους φίλους σας ή ίσως μείνετε σπίτι με πίτσα και μπίρες. Ό,τι και να κάνετε, είτε είστε υπέρ, είτε κατά του Αγίου Βαλεντίνου, δείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες...

Η πρώτη κάρτα Αγίου Βαλεντίνου εστάλη από τον Charles, δούκα της Ορλεάνης, στη γυναίκα του, όταν αυτός ήταν στη φυλακή. Έμεινε στη φυλακή 24 χρόνια.

Οι γυναίκες αγοράζουν το 80% των καρτών.
(φυσικά, αφού είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοια βλέπε μόδα π.χ. για να έχουν πάντα κίνηση τα μαγαζιά!)

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 1 στις 10 νέους αισθάνονται μοναξιά και ανασφάλεια την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

40% των ανθρώπων είναι κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Το 1840 ήταν κοινός τόπος η ανταλλαγή, μεταξύ των ερωτευμένων, μικρών χειρόγραφων σημειωμάτων με ευχές (valentines) σε Ευρώπη κι έπειτα στην Αμερική. Τα φτηνά ταχυδρομικά τέλη και η βιομηχανοποίηση ενίσχυσαν το έθιμο.

Δεκαπέντε μέρες πριν τις 14 Φεβρουαρίου οι αγορές σε χρυσό ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Τα περισσότερα τριαντάφυλλα που αγοράζονται στις ΗΠΑ έρχονται από τη Νότια Αμερική.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας πάει πίσω σε μια παγανιστική γιορτή που ονομάζονταν Λουπερκάλια, στην οποία γυμνοί άντρες μαστίγωναν γυμνές γυναίκες για να αυξηθεί η γονιμότητά τους (!)

O Άγιος Βαλεντίνος απαγχωνίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου επειδή τελούσε κρυφούς γάμους, προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες ανάπτυξης του χριστιανισμού και φυσικά οικογένειες.

64% των Αμερικανών ανδρών δεν κάνουν πλάνα για τη γιορτή, παρά μόνο σκέφτονται κάτι την τελευταία στιγμή.