Ο τελευταίος άνθρωπος

Σε ένα µέλλον όχι πολύ µακρινό τα ροµπότ έχουν εξαλείψει τους ανθρώπους. Και το δωδεκάχρονο ροµπότ XR-935 δεν έχει κανένα πρόβληµα µε αυτό. Χωρίς τους ανθρώπους δεν υπάρχει πόλεµος, µόλυνση, έγκληµα. Κάθε µέλος της κοινωνίας έχει µια αποστολή και τα πάντα πηγαίνουν ρολόι.
Μέχρι τη µέρα που το XR ανακαλύπτει κάτι που είναι αδύνατον να υπάρχει: έναν άνθρωπο, ένα κορίτσι που το λένε Έµµα. Όλη του τη ζωή το XR είχε διδαχτεί ότι οι άνθρωποι ήταν κακοί και ότι ο κόσµος ήταν καλύτερος χωρίς αυτούς. Αλλά η Έµµα δε φαίνεται κακιά – φαίνεται φοβισµένη. Και χρειάζεται τη βοήθειά του.

Τώρα το XR πρέπει να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι µαζί µε την Έµµα και δύο άλλα ροµπότ, για να τη βοηθήσει να φτάσει σε ένα µυστηριώδες σηµείο ενός χάρτη. Αλλά πώς θα επιβιώσουν σε ένα µέρος όπου οι κανόνες δεν παραβιάζονται ποτέ και όπου δε θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι;
Ένα έξυπνα γραμμένο και συνάμα τρυφερό δυστοπικό βιβλίο που αγγίζει πολλά θέματα, όπως τη σημασία της φιλίας, τα κοινωνικά στερεότυπα, την προκατάληψη και τον φόβο του «άλλου», τον ρόλο της τεχνολογίας ως εργαλείου αφανισμού της ανθρωπότητας, δοσμένα όμως με τρόπο προσιτό και με αρκετές δόσεις χιούμορ.

Εικονογράφηση: KARL KWASNY

Μετάφραση: ΜΑΝΟΣ ΤΖΙΡΙΤΑΣ

Σειρά: Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2021,

Σελίδες: 296

Σχήμα: 14 Χ 21

ISBN: 978-960-16-8613-4

Λ.Τ.13,30€

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: 

Λι Μπέικον