Έξι μυστήρια για τον Ηρακλή Πουράκη

Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται σε έξι περιπέτειες μυστηρίου. Εξαφανισμένοι πίνακες, κλεμμένοι αρχαιολογικοί και μουσικοί θησαυροί, άφαντα θεατρικά σημειωματάρια και η απαγωγή μιας ανθρωπολόγου που μελετά την πρωτόγονη τέχνη! Η μικρή Μουσίτσα και οι γονείς της συναντούν τον διάσημο ερευνητή Ηρακλή Πουράκη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Θα τον βοηθήσουν να λύσει τις υποθέσεις στα μουσεία, στα θέατρα και στις γκαλερί.

– Ποιος μπορεί να ήταν αυτός που την απήγαγε; ρώτησε ο μπαμπάς Μουσίτσας. Υποψιάζεται κάποιον η αστυνομία;

– Ο απαγωγέας είναι ο διαβόητος λαθροκυνηγός Μπαντ Μαντάτι,
ο οποίος καταζητείται για την εξόντωση εκατοντάδων άγριων ζώων στην Τανζανία. Φεύγοντας από τον τόπο της απαγωγής, ο Μπαντ Μαντάτι άφησε μια προκήρυξη, όπου ζητά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και την άρση της επικήρυξής του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση της Ζενεβιέβ.

– Τον απαίσιο! χτύπησε στο τραπέζι το χέρι της η μικρή Μουσίτσα χύνοντας λίγο από το κρασί του Πουράκη. Ο Πιερ έσπευσε να το σκουπίσει και η μικρή Μουσίτσα πρόσεξε τα γαλανά του μάτια πίσω από τα γυαλιά, που έκαναν ωραία αντίθεση με τη σοκολατένια επιδερμίδα του: Με θυμώνουν όλοι αυτοί οι λαθροκυνηγοί που δε δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον και τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, είπε η μικρή Μουσίτσα κι έσμιξε τα φρύδια, καθώς ευχαριστούσε τον Πιερ.
Η συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου διασκεδάζει τα παιδιά με μυστήρια που καλλιεργούν την αγάπη τους για όλες τις μορφές τέχνης, την πιο ανέξοδη και σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της εποχής μας!

Για παιδιά ηλικίας 8+

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 112

Αθήνα 2020

ISBN: 978-960-14-3589-3

Τιμή: € 10,00 (με Φ.Π.Α.)

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Λιβάνη

Συγγραφέας: 

Αθηνά Ανδρουτσοπούλου