Το δώρο της εφηβείας

Η εφηβεία αποτελεί την τελική δοκιμασία της κοσμοαντίληψης των ίδιων των γονιών. Το παιδί τους, το ανθρώπινο πλάσμα που μεγαλώνει στους κόλπους της οικογένειάς τους και που είναι όχι μόνο ο φορέας των επιθυμιών τους, αλλά και ο πραγματικός καταγραφέας της πρακτικής τους αλήθειας (δηλαδή του πώς οι ίδιοι το μεγάλωσαν πέρα από τις ιδέες τους), για πρώτη φορά ουσιαστικά ανοίγει το στόμα του! Αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι τρείς παράγοντες που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της εφηβείας είναι η ιδιοσυγκρασία και το βιολογικό υπόστρωμα των δυνατοτήτων του παιδιού, το γονεϊκό σύστημα και η κοινωνία-περιβάλλον, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος για το κάθε παιδί να βιώσει την εφηβεία του. Αυτό που μπορεί να είναι φάρμακο για κάποιον, μπορεί να είναι δηλητήριο για κάποιον άλλο...

Γιατί η εφηβεία είναι δώρο;

H εφηβεία για το παιδί είναι το βιολογικό δώρο της ζωής σε ένα νέο ανθρώπινο πλάσμα, να μπορέσει να διεκδικήσει και να κατακτήσει κάποια στιγμή τη διαφορετικότητα της μοναδικής του αλήθειας και ελευθερίας. Είναι βιολογικό δώρο γιατί δίνεται ανεξάρτητα από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν γύρω του και γιατί θα το βρει δίπλα του ανεξάρτητα από τη θεωρία και την κοσμοαντίληψη που ακολούθησαν οι γονείς του. Ουσιαστικά για πρώτη φορά, δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να ομολογήσει ότι γοητεύεται και από πράγματα έξω από αυτά που του είχαν δοθεί στην παιδική του ηλικία.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο ΠροσΌψη

Το Ινστιτούτο ΠροσΌψη ιδρύθηκε από το ζεύγος Αλέξη Λάππα, (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων) και Ανδρονίκης Δράγου, (Ιατρού και υπαρξιακής συστημικής ψυχοθεραπεύτριας), τον Αύγουστο του 2016 με σκοπό να επικοινωνήσει τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων αλλά και να προσπαθήσει να φέρει σε διάλογο τη θρησκευτικότητα των νέων με την σύγχρονη κοινωνική και επιστημονική πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.inprosopsi.gr

Σχήμα: 14 Χ 19

ISBN: 978-960-619-041-4

Τιμή: 10 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Εν πλω

Συγγραφέας: 

Αλέξης Λάππας