Το άπειρο και εγώ

«Πόσα αστέρια υπήρχαν στον ουρανό; Εκατομμύρια; Δισεκατομμύρια; Ίσως ο αριθμός τους να είναι μεγάλος σαν το άπειρο. Άρχισα να νιώθω πολύ, πολύ μικρή. Πώς στο καλό θα μπορούσα έστω και να σκεφτώ κάτι τόσο μεγάλο όσο το άπειρο;»

Μια προσπάθεια να εξηγηθεί το άπειρο και οι «άπειρες» έννοιές του από ένα μικρό παιδί αποτελεί το εικονογραφημένο βιβλίο της Kate Hosford Το άπειρο και εγώ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η οχτάχρονη Φοίβη βρίσκεται ένα βράδυ καθισμένη στο γρασίδι και όπως χαζεύει τα αστέρια στον ουρανό συνειδητοποιεί πως ο αριθμός τους είναι άπειρος. Όμως, τι είναι το «άπειρο»; Από την επόμενη κιόλας μέρα η Φοίβη αρχίζει να ρωτά τους πάντες γύρω της πώς φαντάζονται το «άπειρο». Στην πορεία της αναζήτησής της θα ακούσει πολλούς ορισμούς, μαζί με το «άπειρο» θα ανακαλύψει και το «για πάντα» και θα βιώσει ανάμεικτα συναισθήματα, πριν κατορθώσει να φτιάξει έναν ορισμό που να ταιριάζει περισσότερο σε εκείνη.

Το άπειρο και εγώ είναι μια ιστορία για την προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά. Το πρωτότυπο και τρυφερό κείμενο της Kate Hosford πλαισιώνει μοναδικά η ρετρό εικονογράφηση της Gabi Swiatkowska. Αξιοποιώντας αγαπημένα της στοιχεία όπως τα χρώματα και το ρεαλισμό της φλαμανδικής σχολής, η εικονογράφος «παίζει» με τα επίπεδα, τις υφές, τα σύμβολα και τους αριθμούς, προκειμένου να απεικονίσει τόσο τον πραγματικό, όσο και τον φανταστικό κόσμο της Φοίβης.

Όπως σημειώνει η ίδια η συγγραφέας: Πόσοι τρόποι υπάρχουν να φανταστεί κανείς το άπειρο; Άπειροι. Κλείστε το βιβλίο και ξεκινήστε…

Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+

Σελίδες: 40

Σχήμα: 23 Χ 28

Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-825-6

Τιμή: 11,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Kate Hosford