Καλωσήρθατε

Το Καλωσήρθατε, σε κείμενο και εικονογράφηση του Barroux, είναι μια αστεία και συνάμα επίκαιρη ιστορία με σπουδαία μηνύματα για την κλιματική αλλαγή και το προσφυγικό ζήτημα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τρεις πολικές αρκούδες απολαμβάνουν τη ζωή στο παγόβουνο, όταν ξαφνικά ένα κομμάτι της επιφάνειάς του αποκόβεται, με αποτέλεσμα να πλέουν αβοήθητες καταμεσής του απέραντου ωκεανού. Η ανάγκη να βρουν στεριά είναι επιτακτική…

Ταξιδεύοντας πάνω στην παγοβάρκα τους που ολοένα και μικραίνει, οι αρκούδες επιτέλους εντοπίζουν ένα κομμάτι γης όπου κατοικούν μερικές αγελάδες. Οι πολικές αρκουδίτσες ανακουφισμένες ρωτούν τις αγελάδες αν μπορούν να στήσουν το καινούργιο σπίτι εκεί, αλλά η απάντηση είναι αρνητική. Το ίδιο συμβαίνει και στα δύο νησιά που συναντούν μετά, όπου κατοικούν αντίστοιχα, ένα πάντα και δυο καμηλοπαρδάλεις.

Όλα δείχνουν πως και η τελευταία σπιθαμή της παγοβάρκας των αρκούδων θα λιώσει, όταν βρίσκουν ένα νησί ολόδικό τους! Επιτέλους, ένα μέρος για το νέο τους σπίτι! Σύντομα, αλλά ζώα ξεβράζονται εκεί. Άραγε, υπάρχει χώρος και για άλλους στο νησί των πολικών αρκούδων;

Ο ταλαντούχος Barroux, δημιουργεί τρεις αξιολάτρευτες πολικές αρκούδες και μέσα από την περιπέτεια τους θίγει τρία καίρια ζητήματα της σύγχρονης εποχής: κλιματική αλλαγή, ξενοφοβία και φιλοξενία προσφύγων. Η αλληλουχία των γεγονότων της ιστορίας, είναι επίσης άξια αναφοράς καθώς φανερώνει στους μικρούς αναγνώστες πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προκαλούν τη μετακίνηση πληθυσμών που είναι πιθανό να αντιμετωπιστούν με επιφυλακτικότητα από τους κατοίκους των τόπων όπου αναζητούν καταφύγιο και εντέλει να μην μπορέσουν ή να δυσκολευτούν πολύ να στήσουν ένα νέο σπιτικό. Ταυτόχρονα, επενδύοντας στο μικρό κείμενο και τις μεγάλες εικόνες, ο Barroux αποτυπώνει έξοχα την ατμόσφαιρα και την αίσθηση του αχανούς ωκεανού.

Ένα εξαιρετικό έργο διάπλασης μελλοντικών, ευαισθητοποιημένων πολιτών μέσα από ένα εικονογραφημένο βιβλίο που διασκεδάζει και προβληματίζει με τον πιο τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο!

Μετάφραση: Κατερίνα Κουλούρη

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 32

Σχήμα: 24 Χ 27,5

Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-741-9

Τιμή: 10,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Barroux