Ο ελέφαντας της Έρικας

Αυτό το βιβλίο είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που απέκτησε έναν ελέφαντα ή ενός ελέφαντα που απέκτησε ένα κορίτσι!

Mόνο που το παιδικό μυθιστόρημα «Ο ελέφαντας της Έρικας» που έγραψε η πρωτοεμφανιζόμενη και μόλις 23 ετών, Sylvia Bishop, είναι κάτι περισσότερο από μια γλυκιά ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα δεκάχρονο κορίτσι και έναν…ελέφαντα! Όλα ξεκινούν όταν το πρωινό των γενεθλίων της, η Έρικα βρίσκει στο κατώφλι του σπιτιού της έναν πολύ μπερδεμένο ελέφαντα! Παρόλο που είναι ένα κορίτσι με ένα ιδιαίτερα πρακτικό μυαλό, ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες δυσκολίες όπως πού θα βρει τα χρήματα για να αγοράσει τα 150 κιλά λάχανου που απαιτούνται για τη διατροφή του και πώς θα μπορέσει να τον προστατεύσει από όσους θέλουν να τον πάρουν μακριά της, και ειδικά από τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου!

Εκτός από την ανατρεπτική περιπέτεια που θα βιώσει, η Έρικα θα κληθεί να απαντήσει και σε μερικά πολύ σημαντικά ερωτήματα όπως πού στηριζόμαστε όταν σχηματίζουμε την άποψή μας για έναν άλλον άνθρωπο και ποιοι είναι τελικά πιο περίπλοκοι οι άνθρωποι ή τα ζώα; Η απάντηση σε κάθε νέα απορία που γεννάται στην Έρικα από τότε που ξεκίνησε η παράξενη φιλία της με τον ελέφαντα, θα αποτελέσει και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής για εκείνη (αλλά και για τους νεαρούς αναγνώστες της ιστορίας της).

Την υπέροχη περιπέτεια της Έρικας και του ελέφαντα, που μετέφρασε στα ελληνικά η βραβευμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, εμπλουτίζει με αστεία και παραστατικά σκίτσα ο εικονογράφος Ashley King. Η έκδοση περιλαμβάνει και σημαντικές πληροφορίες για τους ελέφαντες για να τους γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά.

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Ashley King
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 8+ ετών
Σελίδες: 176
Σχήμα: 14,5 Χ 20,5
ΙSBN: 978-960-569-110-3
Τιμή: 9,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Sylvia Bishop