Ένα τελευταίο γράμμα

Υπήρχε κάποτε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα νέα ταξίδευαν με τα πόδια… ενός ταχυδρόμου! Όπως ήταν ο κύριος Κώστας, που για πολλά χρόνια μετέφερε γράμματα κι επιστολές ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο ενός ολόκληρου νησιού, αφού ήταν ο μοναδικός ταχυδρόμος του. Και πλέον έφτασε η τελευταία μέρα που θα πάει στη δουλειά του κι έχει να παραδώσει ένα τελευταίο γράμμα….

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, πολυβραβευμένοι και οι δύο, δημιούργησαν μαζί ένα μοναδικό παραμύθι για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε, με γράμματα ή χωρίς. Το βιβλίο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Τα υποψήφια έργα, πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα εικονογραφημένα βιβλία, στα οποία εικόνα και λόγος λειτουργούν στην αφήγηση αλληλοσυμπληρούμενα και κατατίθενται με ψευδώνυμο, σε μία από τις 5 γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η διοργάνωση είναι του Τμήματος Παιδείας & Πολίτη του Δημαρχείου του Santiago de Compostela και του Ισπανικού εκδοτικού οίκου Kalandraka.

Η επιτροπή βράβευσης σημείωσε, μεταξύ άλλων: Για τη βράβευση μέτρησε η ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και την εικονογράφηση που δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο καθώς και η συνοχή της αφήγησης που εκπέμπει αισιοδοξία και τρυφερότητα. H αισθητική προσέγγιση αναδεικνύει την πλαστική σύνθεση, που κυριαρχείται από γραμμές και κολάζ και μας μεταφέρει σε ένα υποβλητικό, νησιωτικό τοπίο Μεσογείου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά).

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 5+
Σελίδες: 48
Σχήμα: 24 Χ 18
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-669-6
Τιμή: 10,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: 

Αντώνης Παπαθεοδούλου