Πράκτορες του πλανήτη - Η εκδίκηση του Πουφ

Έχεις μονάχα 24 ώρες να βρεις τα τρία υπερόπλα και να σώσεις τον κόσμο. Δέχεσαι την επικίνδυνη αυτή μυστική αποστολή; Αν όχι, ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ και απομακρύνσου σιγά σιγά, παριστάνοντας το αδιάφορο παιδί. Διότι, αν κατά λάθος το ανοίξεις, θα βρεις άκρως απόρρητα στοιχεία σχετικά με το ύπουλο πλάνο του Πουφ να κάνει τον κόσμο καμίνι! Μπορεί και να σε φάει ένα τζάγκουαρ στον Αμαζόνιο! Ή να τσουγκρίσεις το κεφάλι σου πάνω σε μία αγελάδα! ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, σου λέω!

<--break->Ακολουθώντας το επιτυχημένο βιβλίο Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, η νέα σειρά Πράκτορες του Πλανήτη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να συμμετέχουν στην πλοκή. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο αναγνώστης πρέπει να σταματήσει τον τρομακτικό Πουφ πριν κάνει τον κόσμο καμίνι μέσω της κλιματικής αλλαγής. Με την πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση που οδήγησε το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα σε τρεις υποψηφιότητες βραβείων παιδικού βιβλίου, τη μοντέρνα εικονογράφηση και τα έξυπνα οικολογικά εκπαιδευτικά μηνύματα, η περιπέτεια που ενθουσίασε τα παιδιά εντός και εκτός τάξης συνεχίζεται!

Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία.

Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.

Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες

(Ηλικία: από 8 ετών, Εξώφυλλο: Μαλακό,

Σχήμα: 14x20,5, ISBN: 978-618-03-0487-9, Σελίδες: 96, Τιμή: 8,80 €)

Χρόνος έκδοσης: Μάιος 2016

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας: 

Ελένη Ανδρεάδη