Ο Παντεσπάνιους κι εγώ

Μία πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 από τη Sanofi

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της Sanofi έχει ως στόχο την ενημέρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και τη διαχείρισή του. Στο πλαίσιο της εκστρατείας το βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ-Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη», η θεατρική του διασκευή και το ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς αποστέλλεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία Ελλάδας.

Λίγα λόγια για:

Tο βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη»
Για τις ανάγκες της εκστρατείας, ο γνωστός συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς συνέγραψε το βιβλίο με τίτλο: «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για τον διαβήτη»;

Tη θεατρική διασκευή του βιβλίου
Ο συγγραφέας προχώρησε και σε θεατρική διασκευή του βιβλίου για να μπορέσουν οι μαθητές να εκπαιδευτούν βιωματικά, να γίνουν οι ίδιοι ήρωες του έργου και να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.

To ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς
Για την επιστημονική ενημέρωση αλλά και την υποστήριξη που χρειάζεται ένα παιδί με διαβήτη συντάχθηκε ενημερωτικό έντυπο από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με γενικές πληροφορίες για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (συμπτώματα, αντιμετώπιση, τρόπος ζωής) που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς.

«Η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης επισημαίνει το σημαντικό ρόλο του σχολικού περιβάλλοντος για ένα παιδί με διαβήτη. Με χαρά, σας παρουσιάζω τον Παύλο και τον Παντεσπάνιους, που ήρθαν στη ζωή μας για να αναδείξουν ότι ένα παιδί με διαβήτη δε διαφέρει σε τίποτα από ένα παιδί χωρίς διαβήτη», αναφέρει ο κ. Μάρκος Γερασόπουλος Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και συνεχίζει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσωπική συμμετοχή όλων μας στη διάδοση της πρωτοβουλίας, θα συμβάλει καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».

«Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» και το υποστηρικτικό του υλικό έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό κενό γνώσης γύρω από τη νόσο στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον», προσθέτει ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

«Η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας μέσω του βιβλίου “Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη” ελπίζουμε να βελτιώσει την αποδοχή και υποστήριξη των παιδιών που ζουν με διαβήτη και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους», συμπληρώνει ο κ. Αριστείδης Ράπτης, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Σας παροτρύνουμε να μοιραστείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο και να ανεβάσετε τη δική σας θεατρική παράσταση «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη».

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο Δωρεάν πατώντας έδω 

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Εκδοτικός οίκος: 

Συγγραφέας: 

Φίλιππος Μανδηλαράς