Η Ζιζή η λαγουδίνα έχει κόρη Μπαλαρίνα

Μουσικό παραμύθι συναισθημάτων με cd & dvd & θέμα του τον σεβασμό στη μοναδική προσωπικότητα του παιδιού μας. Δημιουργός του η κ. Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου παιδαγωγός και διευθύντρια του Νηπιαγωγείου «ΛΗΤΩ» στη Λάρισα.
 
Η συγγραφέας μας λέει πως  "Τα παιδιά είναι ξεχωριστοί άνθρωποι, γεννημένοι με τη δική τους προίκα και θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να ξεδιπλώσουν ό,τι όμορφο κρύβουν μέσα τους, ενθαρρύνοντας τα και χωρίς να αποζητούμε την υλοποίηση των δικών μας ονείρων, μέσω της δικής τους ζωής". 
 
 Η ιστορία μεταφέρεται σε μια λαγουδοπολιτεία γιατί με τα ζωάκια πρωταγωνιστές έχουμε ένα πολύ οικείο και φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον, έτσι έγινε και η επιλογή του τίτλου: «Η Ζιζή η λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα» 
Συνεργάστηκαν, μελοποίησαν και τραγούδησαν οι Λαρισαίες δασκάλες Μουσικής κυρίες Κουκουλοπούλου Νικολέττα και Αρσένου Χριστίνα συμμετείχε φιλικά με την ερμηνεία της η δασκάλα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Βάλια Σπαθάρα. Εικονογράφος κ. Νίκη Λεωνίδου.
 
To cd του βιβλίου περιλαμβάνει : τραγούδια, ορχηστρικά κομμάτια και  αφήγηση του παραμυθιού, ενώ περιέχει ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής με έμμετρα αναγνώρισης των μουσικών οργάνων και τους ήχους τους, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας παιχνίδια με τους ήχους.
 
Στο dvd υπάρχουν οι έννοιες των αξιών της μουσικής δοσμένες με έμμετρα, ενώ έχουν βιντεοσκοπηθεί μικρές μπαλαρίνες που υλοποιούν τις ασκήσεις, υπάρχουν καρτέλες αναφοράς στα μουσικά όργανα για να γίνουν παιχνίδια με τους ήχους των εγχόρδων, των παραδοσιακών, των κρούστων και των πνευστών οργάνων. Ακόμη για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει η θεατρική απόδοση του παραμυθιού με 23 ρόλους.
 
Για επικοινωνία με την συγγραφέα: στο FB: ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ
&

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Διάπλους

Συγγραφέας: 

Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου