Φτιάχνουμε σπιτικό κέικ ρόδι

Πρόκειται για μια απλή συνταγή, που θα σας επιτρέψει να δώσετε μια διαφορετική γεύση στο κέικ σας.

Φορέστε το σκουφάκι και την ποδίτσα σας και χρησιμοποιήστε τα υλικά παρασκευής που ακολουθούν για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Υλικά:

500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
250 γρ. βούτυρο
αλάτι
240 γρ. χυμό ροδιού
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Βάζουμε την βανίλια, το αλάτι και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό ροδιού. Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Αχνίζουμε όταν κρυώσει και διακοσμούμε προαιρετικά με κερασάκια. Αυτό ήταν λοιπόν το κέικ ρόδι είναι έτοιμο για δοκιμή.

Πηγή: https://www.cookings.gr/